• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākušas 17.un 18. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2002., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ANO pārstāvis, atvadoties no Latvijas

Vēl šajā numurā

01.08.2002., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — ir iznākušas 17.un 18. burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo tiesību aktu 17.burtnīca pie Jums dodas ar deviņiem likumiem, kas Saeimā pieņemti 6. un 13. jūnijā, bet “Latvijas Vēstnesī” izsludināti 21. jūnijā, un septiņpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 28. maija līdz 11. jūnijam. Valsts pārvaldes iekārtas likuma mērķis ir nodrošināt demokrātisku, tiesisku, efektīvu un sabiedrībai pieejamu valsts pārvaldi, kas organizēta vienotā hierarhiskā sistēmā. Ieroču aprites likums nosaka fizisko un juridisko personu tiesības un pienākumus attiecībā uz ieroču, munīcijas, sprāgstvielu, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu apriti. Abi šie likumi stāsies spēkā ar 2003. gada 1. janvāri. Grozījumi izdarīti likumos “Par Centrālo vēlēšanu komisiju”, “Par pašvaldībām”, “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, “Par akcīzes nodokli naftas produktiem”, “Par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem”, Bibliotēku likumā un Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā.

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par kārtību, kādā darbiniekiem atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi. Pielikumā dotas diennakts normas komandējumiem (darba braucieniem) uz ārvalstīm. Saskaņā ar Likumu par budžetu un finansu vadību izdoti noteikumi par gada publisko pārskatu saturu un sagatavošanas kārtību. Tiem ir pielikums ar veidlapu paraugiem. Saskaņā ar Muitas likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests piešķir muitas maksājumos ietilpstošo nodokļu samaksas termiņa atlikšanu un kā šīs nodokļu summas tiek apkopotas. Izdarīti grozījumi vairākos agrāk izdotos valdības dokumentos.

Valsts normatīvo tiesību aktu 18.burtnīca pie Jums dodas ar divpadsmit likumiem, kas Saeimā pieņemti 13. jūnijā, bet “Latvijas Vēstnesī” izsludināti no 21. jūnija līdz 3. jūlijam, un trīspadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti 18. un 19. jūnijā. Saeima ratificējusi Latvijas Republikas un Šveices konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un tās protokolu, kā arī Starptautiskās konvencijas par kravas marku 1988. gada protokolu. Apstiprināta Rīgas Stradiņa universitātes Satversme un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Satversmes grozījumi. Grozījumi izdarīti likumos “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”, “Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”, “Par izlozēm un azartspēlēm”, “Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” un Obligātā militārā dienesta likumā. Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likums reglamentē tiesību normu piemērošanu administratīvajās lietās, kuras ierosinātas pirms Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās. Cilvēka genoma izpētes likuma mērķis ir regulēt vienotas datu bāzes izveidošanu, nodrošināt gēnu ziedošanas brīvprātīgumu un konfidencialitāti attiecībā uz donoru identitāti u.tml. Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likumam pielikumā dots bibliotēkas vajadzībām nepieciešamās zemes plāns.

Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par muitas procedūras — izvešana (eksports) — izpildes kārtību. Noteikumiem par transportējamām spiedieniekārtām pielikumā dots atbilstības marķējuma paraugs. Ar šā gada 1. septembri stājas spēkā noteikumi par maģistrālo cauruļvadu projektēšanu un būvniecību. Izdarīti grozījumi “Piena, apstrādāta piena un piena produktu aprites noteikumos” un vairākos citos agrāk izdotos normatīvajos aktos.

 

Jūsu “LV”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!