• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 23. jūlija noteikumi Nr. 319 "Bīstamo atkritumu uzskaites, identifikācijas, uzglabāšanas, iepakošanas, marķēšanas un pārvadājumu uzskaites kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2002., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.320

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumos Nr.258 "Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus"

Vēl šajā numurā

26.07.2002., Nr. 109

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 319

Pieņemts: 23.07.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.319

Rīgā 2002.gada 23.jūlijā (prot. Nr.30, 21.§)

Bīstamo atkritumu uzskaites, identifikācijas, uzglabāšanas, iepakošanas, marķēšanas un pārvadājumu uzskaites kārtība

Izdoti saskaņā ar Atkritumu

apsaimniekošanas likuma 7.panta 4.punktu

 

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka bīstamo atkritumu uzskaites, identifikācijas, uzglabāšanas, iepakošanas, marķēšanas un pārvadājumu uzskaites kārtību.

2. Noteikumi neattiecas uz bīstamo atkritumu pārvadājumiem, kas reglamentēti Ministru kabineta 2002.gada 19.februāra noteikumos Nr.76 “Noteikumi par atkritumu ievešanu pārstrādei valsts teritorijā un atkritumu eksporta un tranzīta kārtība”.

 

 

II. Bīstamo atkritumu identifikācija un uzskaite

3. Personas, kuras nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, nodrošina bīstamo atkritumu izcelsmes, sastāva un ķīmisko īpašību analīzi (turpmāk — identifikācija), lai atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumiem Nr.258 “Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus” noskaidrotu tās atkritumu īpašības, kuras padara tos bīstamus.

4. Pamatojoties uz identifikācijas rezultātiem, bīstamos atkritumus klasificē atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumiem Nr.258 “Noteikumi par atkritumu klasifikatoru un īpašībām, kuras padara atkritumus bīstamus”.

5. Personas, kuras nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, nodrošina bīstamo atkritumu uzskaiti īpašā žurnālā vai elektroniskā veidā saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu.

6. Pamatojoties uz bīstamo atkritumu uzskaites datiem, personas, kuras nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, katru gadu līdz 1.martam iesniedz attiecīgajā reģionālajā vides pārvaldē apkopotu informāciju par iepriekšējā gadā uzskaitītajiem atkritumiem.

7. Šo noteikumu ievērošanu atbilstoši savai kompetencei kontrolē reģionālās vides pārvaldes un Vides valsts inspekcija.

 

 

III. Bīstamo atkritumu uzglabāšana,

iepakošana un marķēšana

8. Personas, kuras nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, uzglabā bīstamos atkritumus, ņemot vērā to bīstamību un daudzumu, tikai īpaši aprīkotās vietās apstākļos, kas nevar radīt kaitējumu videi, cilvēku veselībai un īpašumam.

9. Bīstamos atkritumus atļauts uzglabāt tikai iepakotus izturīgā un drošā iepakojumā atbilstoši normatīvajos aktos par ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu noteiktajām prasībām.

10. Personas, kuras nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, nodrošina etiķetes izvietošanu uz bīstamo atkritumu iepakojuma. Etiķetē norāda atkritumu nosaukumu, izcelsmi, atkritumos esošo bīstamo vielu ķīmisko sastāvu, iepakošanas datumu un iepakotāju, kā arī brīdinājuma zīmes atbilstoši normatīvajos aktos par ķīmisko vielu un ķīmisko produktu klasificēšanu, marķēšanu un iepakošanu noteiktajām prasībām.

11. Personas, kuras nodarbojas ar bīstamo atkritumu apsaimniekošanu, bīstamo atkritumu uzglabāšanas laikā nodrošina iepakojuma periodisku apskati vismaz reizi mēnesī.

12. Pārvadājot bīstamos atkritumus, tos iepako un marķē atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un Latvijai saistošām starptautisko tiesību aktu normām.

 

 

IV. Bīstamo atkritumu pārvadājumu

reģistrācija un uzskaite

13. Lai reģistrētu un uzskaitītu bīstamo atkritumu pārvadājumus valsts teritorijā, izmanto bīstamo atkritumu reģistrācijas karti-pavadzīmi (turpmāk — karte).

14. Karti aizpilda sešos eksemplāros (oriģināls un piecas kopijas) atbilstoši šo noteikumu 2.pielikumam.

15. Bīstamo atkritumu radītājs, īpašnieks vai savācējs, kuram nepieciešams pārvietot bīstamos atkritumus (turpmāk — bīstamo atkritumu nosūtītājs), saņem karti tajā reģionālajā vides pārvaldē, kuras teritorijā paredzēts uzsākt bīstamo atkritumu pārvadājumu.

16. Bīstamo atkritumu nosūtītājs aizpilda kartes 1. un 2.daļu, izņemot aili par saņemto bīstamo atkritumu daudzumu. Bīstamo atkritumu nosūtītājs saglabā vienu kartes kopiju, bet otru nosūta Latvijas Vides aģentūrai. Bīstamo atkritumu nosūtītājs kopā ar bīstamo atkritumu kravu nodod kartes oriģinālu un trīs kopijas bīstamo atkritumu pārvadātājam.

17. Bīstamo atkritumu pārvadātājs aizpilda kartes 3.daļu. Pārvadātājs saglabā vienu kartes kopiju, bet oriģinālu un divas kopijas nodod personai, kura uzglabā, apglabā vai pārstrādā bīstamos atkritumus (turpmāk — bīstamo atkritumu saņēmējs). Bīstamo atkritumu saņēmējs pēc bīstamo atkritumu kravas saņemšanas nosver saņemtos atkritumus un aizpilda kartes 2.daļas aili par saņemto bīstamo atkritumu daudzumu un 4.daļu.

18. Bīstamo atkritumu saņēmējs saglabā kartes oriģinālu, bet vienu kartes kopiju mēneša laikā no bīstamo atkritumu saņemšanas dienas nosūta Latvijas Vides aģentūrai un otru kopiju — tai reģionālajai vides pārvaldei, kuras pārraudzībā esošajā teritorijā atrodas bīstamo atkritumu uzglabāšanas, apglabāšanas vai pārstrādes vieta.

19. Informāciju par bīstamo atkritumu pārvadājumiem Latvijas teritorijā, pamatojoties uz kartēs sniegtajiem datiem, apkopo Latvijas Vides aģentūra.

Ministru prezidenta vietā — kultūras ministre K.Pētersone

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vietā — zemkopības ministrs A.Slakteris

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 27.jūliju.


1319 COPY.GIF (47533 bytes)

21319 COPY.GIF (119432 bytes)

22319 COPY.GIF (39712 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!