• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžeta ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2002., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Krīt savi graudi savās klētīs savai maizei

Vēl šajā numurā

23.07.2002., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžeta ieņēmumiem

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kontrolējošo institūciju darbība pirmajā pusgadā valstij novērsusi ievērojamus zaudējumus, liecina VID sniegtā informācija par muitas, Finansu policijas un Kontrabandas apkarošanas centra darbību no šā gada janvāra līdz jūnijam.

Šā gada pirmajā pusē VID struktūras, kas cīnās pret nelegālu uzņēmējdarbību, nodokļu nemaksāšanu un kontrabandu — Finansu policija, muita un Kontrabandas apkarošanas centrs, veicot uzņēmējdarbības pārbaudes, papildus valsts budžetā iekasējušas nedaudz vairāk kā pusmiljonu — 518 tūkstošus latu. Taču netiešie zaudējumi valsts budžetam, ko novērsusi VID darbība, ir gandrīz 30 miljoni latu.

Par dažādiem pārkāpumiem — kontrabandu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas, uzņēmuma novešanu līdz bankrotam, kā arī citiem nodokļu un muitas režīma pārkāpumiem – 2002.gada pirmajā pusē ierosinātas 193 krimināllietas. Prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtītas 217 krimināllietas.

Veicot pārbaudes, uzliekot administratīvos sodus, kā arī krimināllietu ietvaros VID struktūras aizturējušas un konfiscējušas 10 761 820 cigaretes, 864 tūkstošus kilogramu gaļas, 85,2 tūkstošus kilogramu cukura, 34,1 tūkstoti litru dīzeļdegvielas, 95,2 tūkstošus litru degvieleļļas, 185 tūkstošus litru benzīna, kā arī daudzas citas preces, kā konditorejas izstrādājumus, ābolus, automašīnas (14 mašīnas), datortehniku, akumulatorus u.c. Konstatēto pārkāpumu skaitā ir arī pieci narkotiku kontrabandas atklāšanas gadījumi.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš norāda: “Valsts ieņēmumu dienesta tā saucamās spēka struktūras, kuru uzdevums ir tieši cīnīties ar kontrabandu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, manuprāt, ir ievērojami uzlabojušas darbu. Sabiedrībai arvien un arvien tiek darīti zināmi jauni fakti par atklātām kontrabandas kravām un atklātiem nodokļu nemaksātājiem.

Cīņa ar kontrabandu un nodokļu nemaksātājiem ir skaidri definēta VID darbības prioritāte, un, kā jau ne reizi vien esmu norādījis, šī cīņa ir un būs nežēlīga, un mēs nekāpsimies ne soli atpakaļ savā stingrībā. Manuprāt, VID ar katru dienu kļūst spēcīgāks un profesionālāks.

Nodokļu iekasēšanu un kontrabandas apkarošanu nodrošina tūkstoši VID un muitas darbinieku, kas strādā pēc labākās sirdsapziņas. Taču esmu stingri pārliecināts arī par to, ka valstij ir jāatrod papildu resursi VID un muitas darbinieku algu palielināšanai. VID nodrošina ar naudu visas pārējās nozares — no VID un muitas iekasētās naudas tiek maksātas algas, uzturēti ceļi un veikti visi pārējie izdevumi. Manuprāt, valstij ir jāiegulda nozarēs, kas dod atdevi, un VID un muitas devums ir skaidri izrēķināms – katrs lats, ko izlieto VID, budžetā dod 50 latus.”

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!