• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par SIF projektu konkursiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2002., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.30

Grozījumi Rīgas domes 31.10.2000. saistošajos noteikumos Nr.99 "Par pašvaldības nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu īpaša režīma zonā Vecrīgā"

Vēl šajā numurā

19.07.2002., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par SIF projektu konkursiem

Vakar, 18. jūlijā, Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) rīkotajā preses konferencē fonda padomes priekšsēdētāja Ramona Umblija un sekretariāta direktors Nils Sakss informēja par projektu konkursiem, kuri tiek izsludināti 2002. gada otrajā pusgadā.

Pamatojoties uz Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) padomes šā gada 19. jūnija sēdē pieņemto lēmumu, SIF sekretariāts 16. jūlijā laikrakstos “Latvijas Vēstnesis”, “Diena”, “Lauku Avīze”, “Čas” un “Telegraf” izsludināja astoņus projektu konkursus, kuros atbalstītie projektu pieteikumi tiks finansēti no valsts budžeta līdzekļiem — 62 000 latiem. Etniskās integrācijas programmas ietvaros iesniegto projektu īstenošanai atvēlēti 42 000 latu, reģionālās integrācijas programmā plānots realizēt projektus par  4 000 latiem, bet 16 000 latus plānots izmantot televīzijas raidījumu cikla par sabiedrības integrācijas jautājumiem veidošanai. Šajā kārtā netika izsludināts konkurss par sociālās integrācijas projektiem, bet tas, iespējams, tiks darīts šā gada septembrī.

Vislielākās iespējas pieteikt projektus finansējuma saņemšanai ir sabiedriskajām organizācijām, kuras var piedalīties piecos no astoņiem projektu konkursiem, tad seko izglītības un kultūras iestādes un pašvaldības. Divos projektu konkursos vadošais pieteicējs var būt arī valsts pārvaldes institūcijas (Apakšprogrammās “Latviešu valodas apguves modeļa izveide pieaugušajiem” un “Atbalsts projektiem repatriācijas, migrācijas un sadarbības ar tautiešiem ārvalstīs jomā”).

Projektu pieteikumus visās apakšprogrammās, izņemot “Skolēnu apmaiņu un sadarbību”, var iesniegt līdz 2002. gada 16. septembrim pulksten 16. Minētajās apakšprogrammaā projekti iesniedzami līdz 2002. gada 1. oktobrim pulksten 16.

Šā gada 17.jūlijā laikrakstos “Diena” un Čas” SIF izsludināja pirmo Eiropas Savienības (ES) “Phare” programmas atbalstīto projektu konkursu sabiedrības integrācijas jomā. Konkrētais projektu konkurss no līdz šim izsludinātajiem konkursiem atšķiras ar to, ka no iesniedzējiem tiek sagaidīti finansu apjoma ziņā lielāki projekti (10 000 eiro — 50 000 eiro), kas īstenojami astoņu mēnešu laikā. Projektu iesniedzējiem jābūt pieejamiem stabiliem un pietiekamiem finansu avotiem, lai nodrošinātu organizācijas darbības nepārtrauktību visā projekta ieviešanas laikā. Viņiem jāspēj pierādīt savu pieredzi un prasmi vadīt lielāka mēroga aktivitātes, salīdzinot ar tā projekta mērogu, kuram tiek pieprasīts grants.

Grantu programma atbalstīs projektus Nacionālās programmas “Sabiedrības integrācija Latvijā” darbības pamatjomās — pilsoniskā un politiskā līdzdalība, kultūra, informācija, atbalsts zinātnei.

Kopējais šim projektu konkursam pieejamais finansējums ir 140 000 eiro (84 140 latu).

Projektus var iesniegt organizācijas, kuru darbība nav saistīta ar peļņas gūšanu, reģionālās vai vietējās pašvaldības, sabiedriskās organizācijas, izglītības un pētniecības iestādes un valsts vai pašvaldību muzeji. Pieteikšanās beigu termiņš ir šā gada 16. septembris.

Šis projektu konkurss pilnībā tiks administrēts pēc ES “Phare” grantu shēmu standarta procedūrām, līdz ar to projektu pieteikumi jāiesniedz angļu valodā un atbilstoši ES atbalstīto programmu nosacījumiem un prasībām. Tā kā projektu potenciālajiem pieteicējiem Latvijā šī varētu būt pirmā reize, kad projekti jāizstrādā pēc šādām procedūrām, SIF ir radis iespēju rīkot īpašus seminārus par pieteikumu sagatavošanu “Phare” grantu programmām. Ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmas un UNESCO finansiālo atbalstu SIF rīkos semināru ciklu piecās pilsētās — Rēzeknē (31. jūlijā), Daugavpilī (1. augustā), Alūksnē (5. augustā), Liepājā (6. augustā) un Rīgā (8. augustā).

Semināros fonda sekretariāta direktors N. Sakss iepazīstinās klātesošos ar informāciju par visiem 2002. gada otrajā pusgadā izsludinātajiem projektu konkursiem, savukārt eksperti palīdzēs praksē apgūt ES “Phare” programmas prasībām atbilstošu projektu pieteikumu izstrādāšanu.

Fonds uz minētajiem semināriem aicina sabiedrisko organizāciju, pašvaldību, izglītības, kultūras un pētniecības iestāžu pārstāvjus, tomēr, tā kā tas ir praktiskais seminārs “Phare” programmas prasībām atbilstošu projektu pieteikumu izstrādāšanā, dalībnieku skaits ir ierobežots un piedalīšanās tajos iespējama, iepriekš piesakoties — zvanot pa tālruņiem: 7281752 (Antrai Spriņģei) vai 7281772 (Kristīnei Vāgnerei), vai arī atsūtot ziņu uz e–pasta adresi: info@lsif.lv.

Sīkāku informāciju par projektu konkursu lūdzam skatīt paplašinātajā konkursa sludinājumā un “Vadlīnijās projektu iesniedzējam”. Lai palīdzētu projektu pieteicējiem sagatavot kvalitatīvus pieteikumus, šie dokumenti ir pieejami gan latviešu, gan krievu, gan angļu valodā. Tie ir publicēti SIF interneta mājaslapā: http://www.lsif.lv, pēc pieprasījuma tos var saņemt pa e–pastu, un tie būs pieejami arī SIF birojā Rīgā, Lāčplēša ielā 27–7.

 

Kristīne Vāgnere, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktora vietniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!