• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izziņas funkciju uzticēšanu Drošības policijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kuģniecību un "Ventspils naftu"

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izziņas funkciju uzticēšanu Drošības policijai

Lai nostiprinātu izziņas iestādes funkciju veikšanu attiecībā uz nacionālsociālistiskā un komunistiskā režīma noziegumiem, kā arī ņemot vērā likumdošanā notikušās izmaiņas, Iekšlietu ministrija izrādījusi iniciatīvu šīs funkcijas turpmāk nodot Drošības policijas priekšnieka vietnieka pulkveža Gunta Rutka kompetencē.

Jau deviņdesmito gadu sākumā tika izveidotas tiesībsargājošās institūcijas Latvijā, kurām, savstarpēji sadarbojoties, sākotnēji bija izziņas, kriminālvajāšanas un apsūdzības celšanas funkcijas. Šobrīd mainītā juridiskā statusa dēļ norisinās kompetenču pārņemšana. Pēc kompetenču pārņemšanas un situācijas izvērtēšanas Iekšlietu ministrija būs gatava piešķirt papildu cilvēkus un resursus šo uzdevumu veikšanai.

Drošības policija, kā Iekšlietu ministrijas pakļautībā un pārraudzībā esoša institūcija turpmāk veiks izziņas funkcijas par abu totalitāro režīmu izdarīto noziegumu pirmstiesas izmeklēšanu un krimināllietu par šiem noziegumiem nosūtīšanu prokuroram kriminālvajāšanas uzsākšanai. Tā kā Latvija atzīst, ka nepastāv noilgums kara noziegumiem, noziegumiem pret cilvēci un ir būtiski svarīgi objektīvi izvērtēt totalitāro režīmu noziegumus, ir pamatota izziņas funkciju nostiprināšana.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!