• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts valodas centra direktora amata konkursa problēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai "Viļņas desmitnieks" nostiprinās NATO vārdnīcā

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts valodas centra direktora amata konkursa problēmu

Ceturtdien, 11.jūlijā, Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) izveidotā Pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisija nolēma neieteikt tieslietu ministrei iecelšanai Valsts valodas centra (VVC) direktora amatā pretendentu Agri Timušku. A.Timuška bija vienīgais pretendents, kurš pieteicies VCP izsludinātajā konkursā uz Valsts valodas centra direktora amatu.

Pretendenta izglītība, darba pieredze valodniecībā un zināšanas par latviešu valodas kultūras attīstību atbilda amata pretendentiem izvirzītajām prasībām. Tomēr Pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisija lēmumu pamatojusi ar to, ka pretendentam trūkst stratēģiska redzējuma par Valsts valodas centra darbības turpmāko attīstību.

A.Timuškas atbilstību amatam izvērtēja Pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā iekļauti Valsts kancelejas un Tieslietu ministrijas pārstāvji. Vērtēšanas komisiju atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem izveidoja Valsts civildienesta pārvalde, kura kopš 2001.gada, pamatojoties uz Valsts civildienesta likumu, rīko pretendentu konkursus uz valsts pārvaldes iestāžu vadītāju amatiem.

Pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisijas lēmums tiks nosūtīts tieslietu ministrei. Tuvākajā laikā tiks lemts par atkārtota konkursa izsludināšanu. Līdzšinējā Valsts valodas centra direktore Dzintra Hirša šā gada maijā atstāja amatu pēc pašas vēlēšanās. 12.jūnijā Valsts civildienesta pārvalde izsludināja konkursu uz Valsts valodas centra direktora amatu.

 

Valsts civildienesta pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!