• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izteikumiem par mediķu algām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2002., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piena ražošana Latvijā: prioritāte un problēma

Vēl šajā numurā

12.07.2002., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izteikumiem par mediķu algām

Ziņu aģentūras un citi plašsaziņas līdzekļi, informējot par Ministru kabineta 9. jūlija sēdi, citē labklājības ministra Viktora Jaksona izteikumus par to, ka medicīnas darbinieku algu paaugstināšanai nepieciešamie līdzekļi tikšot rasti, “Valsts kontrolei uzdodot no Rīgas un Ventspils pašvaldībām bezstrīdus kārtībā piedzīt 2001. gadā nenodrošināto iedzīvotāju ienākuma nodokļu iezīmēto daļu veselības aprūpes izdevumiem — aptuveni 1,7 miljonus latu”.

Rīgas dome nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju ne par šādiem aprēķiniem, ne par veidu, kā valdība grasās īstenot šādu prettiesisku darbību. Atbilstoši Latvijas Republikas likumiem Valsts kontrole nav Ministru kabinetam pakļauta institūcija, turklāt tā nenodarbojas ar nodokļu piedziņu. Bez tam parādus bezstrīdus kārtībā var piedzīt tikai tādā gadījumā, ja parādnieks tam piekrīt, bet Rīgas dome šādu parādu esamībai nepiekrīt un vajadzības gadījumā ir gatava aizstāvēt savu viedokli tiesu institūcijās.

Rīgas domes Finansu departaments informē, ka Rīgas pašvaldība ir veikusi visus atbilstošos maksājumus valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā.

Rīgas dome regulāri piešķir ievērojamus līdzekļus veselības aprūpei, gan investējot veselības aprūpes iestādēs, gan izmaksājot pabalstus maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, lai viņiem būtu pieejami šie pakalpojumi un medikamenti. 2001. gadā pašvaldība šādiem nolūkiem piešķīra vairāk nekā 3,9 miljonus latu, 2002. gada pirmajā pusgadā — vairāk nekā 900 tūkstošus latu. Rīgas dome arī apdrošinājusi vairāku kategoriju medicīnas darbiniekus. Haoss, kas valda veselības aprūpes sistēmā, iespējams, ir vadmotīvs tam, ka politiski atbildīgās amatpersonas nāk klajā ar dažādiem populistiskiem pseidorisinājumiem medicīnas darbinieku algu paaugstināšanai. Visnotaļ izprotot un atbalstot medicīnas darbinieku prasības, Rīgas dome aicina valdību un tās atsevišķus ministrus nemānīt mediķus ar nepamatotiem aprēķiniem, bet veikt steidzamus un lietišķus pasākumus situācijas normalizēšanai.

 

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!