• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie jums dodas 15. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2002., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par drošību un likumību dienestā

Vēl šajā numurā

09.07.2002., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie jums dodas 15. burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar sešiem likumiem, kas Saeimā pieņemti 22. un 23. maijā, un divdesmit trijiem Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti 21. un 28. maijā. Personu apliecinošu dokumentu likums nosaka šo dokumentu veidus un tajos iekļaujamo informāciju, kā arī izdošanas un nodošanas kārtību. Teritorijas plānošanas likums nosaka teritorijas plānošanas principus, uzdevumus un līmeņus: nacionālo, reģiona, rajona pašvaldības un vietējās pašvaldības. Latvijas Nacionālās operas likums reglamentē tās darbību, finansēšanu un uzraudzības kārtību. Grozījumi izdarīti Alkohola aprites likumā, Apsardzes darbības likumā un likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par kompensācijām bijušajiem zemes īpašniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās, gaļas produktu marķēšanas noteikumos u.c. Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu izdoti noteikumi par kārtību, kādā piesakāms prasījums par līguma noteikumiem neatbilstošu preci vai pakalpojumu un organizējama ekspertīze. Izdoti jauni noteikumi par mājsaimniecības krāšņu, ledusskapju, veļas mazgāšanas un žāvēšanas mašīnu, trauku mazgāšanas mašīnu un spuldžu marķēšanas kārtību. Vairāki noteikumi izdoti saskaņā ar Darba likumu. Noteikumiem par darbiem, kuros aizliegts nodarbināt pusaudžus, un izņēmumiem saistībā ar profesionālo apmācību ir divi pielikumi. Pirmajā uzskaitīti piecdesmit darbu veidi, kuros aizliegts nodarbināt pusaudžus, bet otrajā — darba vides faktori, kuriem aizliegts tos tieši pakļaut: fizikālie, bioloģiskie un ķīmiskie.

 

Jūsu “LV”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!