• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Darba likuma grozījumu kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2002., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības aprūpes sistēmas tālāku attīstību

Vēl šajā numurā

06.07.2002., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Darba likuma grozījumu kārtību

Valsts darba inspekcija apkopo problemātiskos jautājumus saistībā ar Darba likumu, un Labklājības ministrija (LM) ir gatava piebiedroties darba grupai, kura strādātu pie likuma izmaiņām, ja likuma grozījumu nepieciešamība būs pamatota, taču Tieslietu ministrijai būtu jāuzņemas iniciatīva par grozījumiem Darba likumā, jo Darba likuma izstrādes darba grupas vadītājs bija Tieslietu ministrijas pārstāvis un likuma turētājs faktiski ir Tieslietu ministrija.

LM labprāt iepazītos ar informāciju par Darba likuma ieviešanas izmaksām, par kuras sagatavošanu masu medijos paziņojusi Finansu ministrija.

Likumprojekts tika saskaņots ar visām ministrijām, kā arī ar sociālajiem partneriem — Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas Darba devēju konfederāciju. Līdz ar to visām ministrijām, tajā skaitā arī Finansu ministrijai, tika dota iespēja paust savu viedokli par sagatavoto likumprojektu.

Pēc likumprojekta apspriešanas Ministru kabinetā to izskatīja un pieņēma Saeima. Izskatot šo projektu Saeimā, tajā tika izdarīti grozījumi un papildinājumi, kā arī, skatot projektu Saeimā, Finansu ministrijas parlamentārajam sekretāram bija iespēja izteikt savu viedokli un iebilst pret kādām normām.

LM uzskata, ka gan pārējām ministrijām, gan sociālajiem partneriem, kas piedalījās Darba likuma veidošanā, vajadzētu piedalīties arī grozījumu veikšanā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!