• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par problēmām un statistiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2002., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par saules un vēja enerģiju

Vēl šajā numurā

05.07.2002., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par problēmām un statistiku

STATISTIKA.JPG (19687 bytes)Latvijas Statistiķu asociācija un Latvijas Statistikas institūts laiduši klajā akadēmiķa, habilitēta ekonomikas doktora profesora Oļģerta Krastiņa rakstu krājumu “Statistika par problēmām”.

Izdevumā ievietotas 2001. gadā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicētās apceres par Latvijas iedzīvotājiem, īpaši par to labklājību, vides aizsardzību, daži vispārēja rakstura apcerējumi. Šis “Latvijas Vēstneša” ilggadējā autora rakstu kopums turpina iepriekšējos gados izdoto krājumu tradīciju: “Statistika par mums pašiem”, — R.: LSI, LSA, 2001. — 96 lpp.; “Statistika un mēs”, — R.: LSI, 2000. — 175 lpp.; “Dzīves apstākļi un dzīves līmenis Latvijā 1997. g.” — R.: LSI, 1998. — 162 lpp.

Protams, Oļģerta Krastiņa visi 26 raksti pirms tam secīgi (no pērnā gada 4. janvāra līdz 28. decembrim) ir jau lasīti avīzes slejās. Tomēr krājumā tiem nāk klāt tas, ko tehnikā sauc par saķeres efektu — pretestība, kas rodas starp diviem ķermeņiem, kuri savā starpā saskaras un pārvietojas attiecībā viens pret otru. Tautsaimniecības speciālista apcerēs tāda pati saķere veidojas starp domām, kas cita citu turpina un gluži kā laipa ved uz nākamo, lai galaiznākumā mudinātu lasītāju iedziļināties gan pavisam ikdienišķās dzīves norisēs, gan mūsu valsts attīstības problēmās un kopīgi meklētu tām risinājumu.

Jaunā krājuma apjoms — 148 lpp., metiens — 100 eksemplāru — nav liels, bet pietiekams, lai interesentiem izdevums būtu pieejams Latvijas lielākajās grāmatu krātuvēs.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!