• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas prezidentūru Helsinku komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2002., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Austrijas turpmāku sadarbību

Vēl šajā numurā

02.07.2002., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas prezidentūru Helsinku komisijā

1. jūlijā sākās divus gadus ilga Latvijas prezidentūra Helsinku komisijā (Baltijas jūras vides aizsardzības komisijā).

Ar LR Ministru kabineta rīkojumu par komisijas priekšsēdētāju ir apstiprināta bijusī vides valsts ministre Inese Vaidere, par komisijas priekšsēdētāja vietnieku — Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Jūras vides pārvaldes direktors Guntis Drunka.

Helsinku komisijas prezidējošās valsts pienākumi saskaņā ar Baltijas jūras vides aizsardzības konvenciju tiek uzticēti pēc kārtas katrai dalībvalstij.

Starptautiska sadarbība Baltijas jūras aizsardzībā sākās jau 1974. gadā, kad Baltijas jūras piekrastes valstis parakstīja pirmo konvenciju Baltijas jūras vides aizsardzībai. Tā bija pirmā starptautiskā vienošanās pasaulē jūras vides aizsardzībai, kas aptvēra piesārņojuma avotus gan no kuģiem, gan no sauszemes. Konvencijas mērķis — samazināt Baltijas jūras vides piesārņojumu.

Lai īstenotu šīs konvencijas mērķus, nodibināta Baltijas jūras vides aizsardzības komisija — Helsinku komisija (HELCOM). HELCOM starptautiskais sekretariāts atrodas Helsinkos.

Uzņemoties prezidēt Helsinku komisijā, Latvijai ir iespēja izvirzīt savas vides aizsardzības prioritātes Baltijas jūras reģionā.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!