• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 2. jūlija noteikumi Nr. 237 "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 28.novembra noteikumos nr.370 "Augstskolu akreditācijas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.1996., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63976-grozijumi-ministru-kabineta-1995-gada-28-novembra-noteikumos-nr-370-augstskolu-akreditacijas-noteikumi-

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr. 238

Augstskolu licencēšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

09.07.1996., Nr. 116

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 237

Pieņemts: 02.07.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 237

Rīgā 1996.gada 2.jūlijā (prot. nr. 34 2.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 28.novembra noteikumos Nr.370 "Augstskolu akreditācijas noteikumi”

Izdoti saskaņā ar Augstskolu likuma 9.pantu un Pārejas noteikumu 9.punktu

 

Izdarīt Ministru kabineta 1995.gada 28.novembra noteikumos nr.370 "Augstskolu akreditācijas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 191.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Augstskolas akreditācijai nepieciešamo studiju programmu un augstskolas novērtēšanu veic sabiedrība ar ierobežotu atbildību bezpeļņas organizācija "Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs" (turpmāk tekstā — "Centrs"), kas nodrošina un konsultē augstskolas vai studiju programmas pašnovērtēšanu, nodrošina ārējo ekspertīzi un apkopo attiecīgās augstskolas vai studiju programmas akreditācijai nepieciešamo informāciju."

2. Izteikt 14.3. un 14.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.3. uzdod Centram novērtēt studiju programmu kvalitāti un apstiprina Centra izveidotās novērtēšanas komisijas sastāvu;

14.4. izskata jautājumu par attiecīgās studiju programmas akreditāciju vai akreditācijas anulēšanu, pamatojoties uz Centra veikto studiju programmas kvalitātes novērtējumu un Akreditācijas komisijas locekļu veikto iesniegtā pieteikuma analīzi un vizītēm augstskolā;".

3. Izteikt 28., 29. un 30.punktu šādā redakcijā:

"28. Konkrētas augstskolas vai studiju programmas novērtēšanai Centrs saskaņā ar Rektoru padomes, Augstākās izglītības padomes, Latvijas Zinātnes padomes un Latvijas Zinātņu akadēmijas ieteikumiem, ievērojot Eiropas Savienības prasības, kā ari saskaņā ar attiecīgo Eiropas Savienības institūciju ieteikumiem izveido novērtēšanas komisiju, kuras sastāvā iekļauj Latvijas un ārvalstu ekspertus.

29. Novērtēšanas komisijas sastāvā ir vismaz trīs eksperti, no kuriem viens eksperts ir no Latvijas, pārējie eksperti — no ārvalstīm. Ekspertus no ārvalstīm pēc Centra lūguma iesaka tā attiecīgās ārvalsts institūcija, kura ir atbildīga par augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanu. Novērtēšanas komisijas sastāvu apstiprina Augstākās izglītības padome vai Akreditācijas komisija.

30. Novērtēšanas komisijas darbā var piedalīties arī Augstākās izglītības padomes, Akreditācijas komisijas un Centra ieteikti un Centra pieaicināti un apstiprināti novērotāji bez balsstiesībām."

4. Izteikt 60 un 6l.punktu šādā redakcijā:

"60. Novērtēšanai nepieciešamo izdevumu tāmi sagatavo Centrs kopīgi ar attiecīgo augstskolu. Minēto tāmi apstiprina augstākās izglītības un zinātnes valsts ministrs.

61. Pirms Novērtēšanas komisijas darba sākuma pieteicējs iesniedz Centram ar novērtēšanu saistīto izdevumu samaksu apliecinošu dokumentu."

5. Aizstāt 5., 6., 12., 21., 46., 48., 54., 57., 59. un 66.punktā vārdus "izglītības un zinātnes ministrs" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "augstākās izglītības un zinātnes valsts ministrs" (attiecīgā locījumā).

 

Ministru prezidents A.Šķēle

Izglītības un zinātnes ministrs, Ministru prezidenta biedrs M.Grīnblats

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!