• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas paraugs Gruzijai liekas dārgs un lietderīgs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2002., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī vizīte mūsu valstīm un tautām ir nozīmīgs notikums

Vēl šajā numurā

28.06.2002., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas paraugs Gruzijai liekas dārgs un lietderīgs

Vakar, 27.jūnijā, Rīgā oficiālā vizītē ieradās Gruzijas ārlietu ministrs Iraklijs Menagarišvili
C05.JPG (20234 bytes) C04.JPG (17697 bytes)

Vakar, 27.jūnijā: Gruzijas ārlietu ministrs Iraklijs Menagarišvili un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga; Latvijas Ministru prezidents un Gruzijas ārlietu ministrs
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar Gruzijas ārlietu ministru Irakliju Menagarišvili.

Abas puses pauda gandarījumu par Latvijas un Gruzijas starpvalstu attiecību intensificēšanos. I.Menagarišvili apsveica Latviju ar tās sasniegumiem, pakāpeniski iekļaujoties ES un NATO, kā arī izteica savas valsts vēlmi pārņemt Latvijas pieredzi, jo arī Gruzijas stratēģiskie mērķi ir dalība Eiropas un transatlantiskajās struktūrās: “Draudzīgo valstu piemērs vienmēr būs lietderīgs.” V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka Latvija atzinīgi vērtē Gruzijas demokratizācijas un reformu kursu un atbalstīs Gruziju tās centienos īstenot minētos ārpolitiskos mērķus. “Mēs esam izjutuši, cik lietderīga Eiropas Savienības un NATO integrācijas procesā ir partneru palīdzība, tāpēc būsim priecīgi arī Gruzijai sniegt savu pieredzi par jautājumiem, kas saistīti ar valsts likumdošanas procesa saskaņošanu ar ES un transatlantisko integrāciju,” viņa teica.

Prezidente un Gruzijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu par abu valstu sadarbību aizsardzības jomā, pievēršoties iespējām izvērst ekonomisko dialogu, tajā skaitā jaunu Baltijas jūras un Melnās jūras reģionu savstarpējo tirdzniecības ceļu aspektā.

C07.JPG (22949 bytes)
Vakar, 27.jūnijā Rīgas pilī sarunu laikā: Gruzijas Republikas ārlietu ministrs Iraklijs Menagarišvili un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

Gruzijas ārlietu ministrs informēja par Gruzijas aktualitātēm un situāciju Dienvidkaukāzā, kā arī par valsts iesaisti starptautiskās koalīcijas cīņā ar terorismu.

I.Menagarišvili nodeva Valsts prezidentei sveicienus no savas valsts prezidenta Eduarda Ševardnadzes līdz ar ielūgumu apmeklēt vizītē Gruziju.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 27.jūnijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Gruzijas ārlietu ministru Irakliju Menagarišvili. Abu valstu amatpersonas sarunā izteica gatavību veicināt abu valstu sadarbību, kā arī pārrunāja sadarbības vēlamos virzienus un jomas.

A.Bērziņš izteica gandarījumu, ka Latvijai ir pozitīvs tirdzniecības balanss ar Gruziju, kas ir labs pamats ekonomisko attiecību attīstīšanai. Savukārt Gruzijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas panākumus virzībā uz Eiropas Savienību un izteica cerību, ka šī vizīte būs pamudinājums Gruzijai veiksmīgi sadarboties ar Latviju visās jomās, apgūstot Latvijas pieredzi, veicinot abu valstu ekonomiskos un kultūras sakarus.

C03.JPG (23301 bytes) A04.JPG (22278 bytes)

Vakar, 27.jūnijā, Ministru kabinetā sarunu laikā: Gruzijas un Latvijas delegācijas
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Ārlietu ministrs īsumā raksturoja sarežģīto situāciju Kaukāzā, minot Gruzijas sāpīgos jautājumus (Abhāzija, situācija Panhisas ielejā). Tomēr ministrs minēja arī drošas un stabilas sadarbības iespējas, kas paveras, īstenojot sadarbības projektus — ceļot un attīstot transporta koridoru cauri Kaukāzam, būvējot cauruļvadus, kas savienotu Āziju ar Turciju, Grieķiju un Eiropu. Ārlietu ministrs izteica Gruzijas ieinteresētību sadarboties ar Latviju, attīstot transporta komunikācijas un infrastruktūru, kas pavērtu izdevīgu transporta koridoru cauri Gruzijai uz Centrālāziju.

Ministru prezidents izteica Latvijas ieinteresētību stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību, sākotnēji noslēdzot sadarbību veicinošus standarta starpvaldību nolīgumus, tai skaitā par nodokļiem, investīciju aizsardzību, par gaisa satiksmi, par pilsoņu savstarpējiem braucieniem un par pilsoņu nodošanu un pieņemšanu.

Gruzijas ārlietu ministrs izteica gatavību sākotnēji noslēgt jau sagatavošanas stadijā esošos līgumus par sadarbību zinātnē, izglītībā un kultūras apmaiņā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!