• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas autoostu pēc pieciem gadiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2002., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas balvu "Lidojumā pār pilsētu"

Vēl šajā numurā

28.06.2002., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas autoostu pēc pieciem gadiem

Autoostai piederošajā 13 000 kvadrātmetrus lielajā laukumā, no kura atiet starppilsētu un starptautiskie reisi, paredzēts izbūvēt divstāvu celtni, kuras cokolstāvā un pirmajā stāvā būs autobusu pienākšanas un atiešanas platformas. Otro stāvu, kas sliesies pāri dzelzceļa uzbērumam, plānots izmantot komerciāla rakstura mērķiem un pasažieru ērtību nodrošināšanai, proti, ierīkojot tur biroju telpas, tirdzniecības vietas, kafejnīcu, bērnu rotaļu istabu u.c. Attiecībā uz dzelzceļa uzbērumu iecere ir diezgan pārdroša, proti, norakt to un dzelzceļa sliežu ceļus nostiprināt uz estakādes. Tas dotu papildu platības gan pilsētai, gan autoostai. Tādā veidā līdzās 13.janvāra ielai tiktu iegūta papildu teritorija, kurā varētu novietot vismaz daļu autobusu, kam vairākas stundas jāgaida uz savu reisu, kā arī iekārtot iekāpšanas–izkāpšanas platformas mikroautobusiem, kuri nodrošina pasažieru pārvadājumus starp dažādiem Rīgas rajoniem.

Cilvēku ērtības labad rekonstrukcijas ietvaros pāri kanālam jeb tā dēvētajam Kārļa baseinam iecerēts izbūvēt tiltiņu, kas savienotu autoostu ar centrāltirgu, kā arī izveidot pazemes pāreju no autoostas uz Kungu ielu Vecrīgā. Vēl tālākā perspektīvā varētu uzbūvēt stiklotu gaisa pāreju, kas savienotu autoostu ar dzelzceļa staciju.

Tā kā Rīgas Starptautiskā autoosta ir savā ziņā piemineklis padomju arhitektūrai, fasādes arhitektoniskais veidols netiks mainīts. Uz Rīgas jubileju tika nokrāsota visa ēka un atjaunots sākotnējais uzraksts “Autoosta”. Šogad plānots sākt uzgaidāmās telpas remontu. Visievērojamākās izmaiņas sagaida kases. Tās, kā tas bija sākotnēji, atradīsies pirmā stāva centrālajā daļā. Ērtāk būs gan kasierēm, gan pasažieriem. Jūlija sākumā autoostas telpās tiks atklāts Rīgas Tūrisma informācijas centrs. Iecerēts ierīkot telpu, kurā pasažieri varēs izmantot interneta, kserokopēšanas un faksa pakalpojumus. Paredzēts pasažieriem nodrošināt arī banku pakalpojumus. Savukārt otrajā stāvā, kur vēl nesen atradās ēdnīca padomju stilā, plānots ierīkot plašu ēdināšanas kompleksu.

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!