• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 6. augusta noteikumi Nr. 311 "Kārtība, kādā personas reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1996., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr.312

Kārtība, kādā zemnieku saimniecības var nereģistrēties kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas

Vēl šajā numurā

13.08.1996., Nr. 135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 311

Pieņemts: 06.08.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.311

Rīgā 1996.gada 6.augustā (prot. nr.40 25.§)

Kārtība, kādā personas reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 3.panta piekto daļu

 

l. Ja fizisko vai juridisko personu un šādu personu ar līgumu vai norunu saistīto grupu vai to pārstāvju veikto ar pievienotās vērtības nodokli (turpmāk tekstā — "nodoklis") apliekamo darījumu kopējā vērtība iepriekšējo 12 mēnešu laikā nav sasniegusi 10000 latu vai to darbības ilgums ir īsāks par 12 mēnešiem un darbības laika veikto ar nodokli apliekamo darījumu kopējā vērtība nav sasniegusi 10000 latu, tām ir tiesības reģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā ar nodokli apliekamām personām (turpmāk tekstā — "apliekamas personas"), iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā apliekamās personas ziņojumu un šādus dokumentus:

1.1. fiziskās personas — dokumentus, kas apliecina, ka attiecīgā fiziskā persona veic saimniecisko darbību (patentu, reģistrācijas apliecību, īpašuma reģistrācijas dokumentus, darba līgumu u.c.);

1.2. juridiskās personas un šādu personu ar līgumu vai norunu saistītās grupas vai to pārstāvji — nodokļu maksātāju reģistrācijas dokumentus;

1.3. Uzņēmumu reģistrā nereģistrētās ārvalstu fiziskās un juridiskās personas (nerezidenti) — līgumu par ar nodokli apliekamu darījumu veikšanu Latvijas Republikā.

2. Personai, kura šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekama persona, turpmāko 12 mēnešu laikā no reģistrācijas dienas līdz dienai, kamēr faktiski ir sasniegts ar nodokli apliekamais darījumu apjoms — 10000 latu —, nodokļa pārmaksā (starpība starp maksājamo nodokli un samaksāto priekšnodokli) no valsts budžeta netiek izmaksāta, bet tiek pārnesta uz nākamajiem taksācijas periodiem. Ja persona veic darījumus, kas saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 49., 170.nr.; 1996, 82.nr.) 7.pantu ir apliekami ar nodokļa 0 procentu likmi, tad no budžeta izmaksājams priekšnodoklis, kura apmērs nepārsniedz 18 procentus no attiecīgo darījumu kopējās vērtības.

3. Personai, kura šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekama persona un kura 12 mēnešu laikā nav sasniegusi ar nodokli apliekamo darījumu apjomu — 10000 latu —, ievedot pamatlīdzekļus Latvijas Republikā atbilstoši Ministru kabineta 1995.gada 11.aprīļa noteikumiem nr.96 "Noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par ievedamajiem pamatlīdzekļiem" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 61.nr.), Valsts ieņēmumu dienesta izziņas saņemšanai papildus citiem šajos noteikumos paredzētajiem dokumentiem jāiesniedz bankas garantija, kas apliecina, ka tiks samaksāts par ievedamajiem pamatlīdzekļiem aprēķinātais nodoklis, vai, noslēdzot ķīlas līgumu ar Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodaļu, jāieķīlā ievedamo pamatlīdzekļu daļa par summu, kas atbilst par ievedamajiem pamatlīdzekļiem aprēķinātajam nodokļa apmēram.

4. Šo noteikumu 3.punktā minētais ķīlas līgums noslēdzams uz laiku, līdz atbilstoši Ministru kabineta 1995.gada 11.aprīļa noteikumiem nr.96 "Noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par ievedamajiem pamatlīdzekļiem" nodokļa parāds tiek dzēsts.

5. Personai, kura šajos noteikumos noteiktajā kārtībā ir reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekama persona, ir tiesības izstāties no apliekamo personu reģistra likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 3.panta astotajā daļā noteiktajā kārtībā.

6. Valsts ieņēmumu dienestam līdz 1996.gada 1.septembrim izstrādāt kārtību, kādā noslēdzams ķīlas līgums par ievedamajiem pamatlīdzekļiem.

7. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1995.gada 27.jūnija noteikumus nr.165 "Noteikumi par kārtību, kādā jaundibinātie uzņēmumi maksā pievienotās vērtības nodokli un reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamas personas" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 101.nr.).

Ministru prezidenta A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!