• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1996. gada 13. augusta noteikumi Nr. 327 "Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1996., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63688-narkotisko-un-psihotropo-vielu-un-zalu-tranzita-noteikumi

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi nr.328

Noteikumi par atļauju izsniegšanas kārtību narkotisko un psihotropo augu, vielu un zāļu izmantošanai medicīniskiem un zinātniskiem pētījumiem vai apmācības mērķiem

Vēl šajā numurā

20.08.1996., Nr. 139

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 327

Pieņemts: 13.08.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta

noteikumi nr.327 (prot. nr.41 17.§)

 

Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību" 30.pantu

 

1. Šie noteikumi nosaka narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta kārtību, lai saskaņā ar ANO 1961.gada 30.marta Vienoto konvenciju par narkotiskajām vielām, 1971.gada 21.februāra Konvenciju par psihotropajām vielām un 1988.gada 20.decembra Konvenciju pret narkotisko un psihotropo vielu nelegālo apgrozījumu novērstu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu kontrabandu, to novirzi nelegālajā apritē, kā ari nelikumīgu tranzītu.

2. Lai saņemtu narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta atļauju (turpmāk tekstā — "atļauja"), juridiskajām personām, kuras veic narkotisko un psihotropo vielu un zāļu tranzīta operācijas, jāiesniedz Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komitejā (turpmāk tekstā — "Narkotiku kontroles komiteja") atļaujas pieteikums.

3. Atļaujas pieteikumā jānorāda:

3.1. importētāja un eksportētāja juridiskās personas nosaukums un adrese;

3.2. katras narkotiskās un psihotropās vielas starptautiskais nepatentētais nosaukums vai arī narkotisko un psihotropo vielu un zāļu nosaukums saskaņā ar starptautiskajās konvencijās par narkotiskajām un psihotropajām vielām minētajiem sarakstiem;

3.3. narkotisko un psihotropo zāļu forma, narkotiskās un psihotropās vielas saturs tajā, zāļu formas patentētais nosaukums (ja tāds ir);

3.4. narkotisko un psihotropo vielu un zāļu daudzums, robežšķērsošanas muitas punkti un robežšķērsošanas laiks.

4. Kopā ar atļaujas pieteikumu jāiesniedz nosūtītājas valsts kompetentās institūcijas izdotas eksporta atļaujas kopija.

5. Atļaujas pa pastu, faksu vai personiski var pieprasīt nosūtītājas vai saņēmējas valsts attiecīgās juridiskās personas, kā ari to pilnvarotie pārstāvji Latvijā.

6. Atļaujas izsniedz Narkotiku kontroles komiteja saskaņā ar šo noteikumu l .punktā minēto konvenciju noteikumiem un Ministru kabineta apstiprinātajiem Narkotiku kontroles komitejas uzraudzībā esošo narkotiku, psihotropo vielu un prekursoru sarakstiem.

7. Pirms atļauju izsniegšanas Narkotiku kontroles komiteja veic tranzīta operāciju likumības pārbaudi.

8. Par katru tranzīta sūtījumu Narkotiku kontroles komiteja atļaujas pieprasītājam izsniedz vai nosūta pa pastu vai faksu divus apstiprinātus atļaujas eksemplārus. Viens atļaujas eksemplārs uzrādāms muitas punktā, ievedot tranzīta kravu Latvijas Republikas teritorijā, otrs eksemplārs — izvedot kravu no Latvijas Republikas teritorijas.

9. Atļauja derīga tikai vienai tranzīta operācijai.

10. Atļauja jānorada šo noteikumu 3.punkta minētas ziņas un atļaujas derīguma termiņš.

11. Uz atļaujas jābūt Narkotiku kontroles komitejas vadītāja vai tā pilnvarotas amatpersonas parakstam. Minēto parakstu paraugi nosūtāmi Valsts ieņēmumu dienesta Muitas departamentam (turpmāk tekstā — "Muitas departaments").

12. Atļaujai jābūt apzīmogotai ar Narkotiku kontroles komitejas zīmogu. Atļaujas augšējā labajā stūri jābūt Narkotiku kontroles komitejas reljefā zīmoga nospiedumam.

13. Muitas departamentam reizi mēnesī jāsniedz Narkotiku kontroles komitejai ziņas par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu daudzumu kravās, kuras šķērsojušas valsts robežu.

14. Atļaujas veidlapas paraugu, atļaujas pieteikuma veidlapas paraugu, kā arī zīmogu paraugus apstiprina labklājības ministrs. Zīmogu nospiedumu paraugi nosūtāmi Muitas departamentam.

Ministru prezidents A.Šķēle

Labklājības ministrs V.Makarovs

 

Rīgā 1996.gada 13.augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!