• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauno kultūras avīzi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2002., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Maestro pēcjāņu plāniem

Vēl šajā numurā

26.06.2002., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauno kultūras avīzi

Nedēļraksta “Forums” galvenā redaktore Inga Šteimane:

“Forums” ir domāts, lai ieņemtu kultūras avīzes nišu, kura kopš spēcīgajām deviņdesmito gadu sākuma “Literatūras un Mākslas” tradīcijām kļuvusi arvien tukšāka. Toreiz bija svarīgi sociālie zemteksti. Var jau būt, ka deviņdesmitajos gados visiem šķita, ka vajag tikai rukāt, tad būs nauda un būs labi – nav ko daudz reflektēt. Šobrīd, manuprāt, situācija ir mazliet citāda, bet “Forumam” arī varētu būt zināms publicistisks aspekts, jo mūsu tēmas ir gan filozofiskas, gan socioloģiskas. Es to uztveru kā apstākļu skaidrošanu.

Deviņdesmitos gadus var traktēt kā laiku, kad cilvēki informāciju pieņēma pa tiešo, tā netika apspriesta. Šobrīd, manuprāt, ir pienācis laiks, kad to var un vajag darīt.

Ļoti svarīgas ir “Foruma” strukturālās atšķirības. Ilgu laiku “Literatūras un Mākslas” inerce bija tik spēcīga, ka šķita – tematisks dalījums ir vienīgais veids, kā var strukturēt kultūras laikrakstu. Turklāt jau pats nosaukums nezin kāpēc atdalīja literatūru un sameta kopā visas citas mākslas. Mūsu modelis ir strukturēts pēc informācijas rakstura – analītiski un informējoši bloki. Turklāt es nedomāju, ka avīze mehāniski jāsadala rubrikās – tas bieži ir pašmērķīgi un pakļauj saturu formai. Bet saturs taču ir svarīgāks! Tēmas var būt visdažādākās, visās kultūras jomās, arī jebkuri aspekti no citām jomām, kas vien jebkādā veidā attiecināmi uz kultūru.

Vietai, ko sauc par Latviju, ir dažas problēmas, un viena no tam – pieslēgšanās pasaules tīklojumam. Tāpēc ievērību izpelnās fakti, kas ir mērķēti uz šādu pieslēgšanos vai kuriem tas jau izdevies. Turklāt svarīga ir ne tikai tīri fiziska mūsējo piedalīšanās pasaules aktivitātēs, bet arī lietas tepat Latvijā, ko var analizēt pasaules kontekstā. Tiesa, analītiska kritika ir vēl diezgan neapstrādāts lauciņš, vismaz laikrakstos tādu tradīciju pagaidām nav. Man, nu jau divus gadus strādājot avīzē, šķiet, ka jūtu, kā vajadzētu strādāt atbilstoši šim laikam. Informācijas šobrīd netrūkst, pietrūkst analīzes un pareiza strukturējuma.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!