• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārmaiņām Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2002., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

26.06.2002., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārmaiņām Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūrā

Labklājības ministrs Viktors Jaksons vakar, 25. jūnijā, parakstījis grozījumus bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības ”Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra” (VOVAA) statūtos. Statūtu grozījumi nodoti VOVAA pilnvarniekam Jurim Viņķelim, kuram tie jāiesniedz Uzņēmumu reģistrā.

Izmaiņu mērķis ir palielināt aģentūras darba efektivitāti, atvieglojot tās administratīvo atkarību, un atdalīt šīs institūcijas izpildvaru no lēmējvaras. Aģentūras direktors vairs nebūs vienlaikus arī aģentūras valdes priekšsēdētājs, bet tikai pildīs valdes rīkojumus, piedaloties valdes sēdēs kā valdes padomdevējs. Direktora pienākumus joprojām veiks VOVAA pašreizējā direktore Ināra Bluķe.

Labklājības ministrija uzsver, ka tā neiejauksies valdes priekšsēdētāja kandidatūras izraudzīšanā un tas tiks ievēlēts no valdes locekļu vidus. Labklājības ministrs Viktors Jaksons: “Labklājības ministrija vēlas iesaistīt aģentūras valdes darbībā arī citas ieinteresētās puses, ne tikai labklājības sistēmas ekspertus. Vislabprātāk mēs redzētu VOVAA valdē arī pašvaldības pārstāvi, un šādu priekšlikumu mēs jau esam izteikuši pašvaldībām.”

Līdz brīdim, kad statūtu grozījumi stāsies spēkā, proti, ne ilgāk kā 15 dienu laikā, Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra darbosies pēc vecajiem statūtiem. Pēc Viktora Jaksona vēstules Uzņēmumu reģistram patlaban VOVAA četru valsts pilnvarnieku vietā ir atstāts tikai viens, tādējādi gan pildot Ministru kabineta rīkojumu, gan samazinot pilnvarnieku algu izmaksas par 3600 latiem gadā. Ministra izvēle kritusi uz bijušo veselības valsts ministru, ārstu Juri Viņķeli.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!