• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar kopīgu domu par Eiropas kontinenta nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2002., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija sveic Armēnijas prezidentu

Vēl šajā numurā

26.06.2002., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar kopīgu domu par Eiropas kontinenta nākotni
SEVILA1.JPG (21333 bytes)
Seviļā, Spānijā, 22.jūnijā: Turcijas prezidents Ahmets Nedždets Sezers, Francijas prezidents Žaks Širaks, Spānijas premjerministrs un Eiropas Savienības prezidents Hosē Marija Asnars, Itālijas premjerministrs un ārlietu ministrs Silvio Berluskoni, Somijas prezidente Tarja Halonena (pirmā rindā); Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš, Igaunijas premjerministrs Sīms Kallass, Slovākijas premjerministrs Mikulašs Dzurinda, Lietuvas prezidents Valds Adamkus (otrā rindā)
Foto: A.F.I.

Seviļā tikās ES dalībvalstu un kandidātvalstu valstu un valdību vadītāji un ārlietu ministri

21. un 22.jūnijā Seviljā, Spānijā, notika ES valstu un valdību vadītāju un ārlietu ministru sanāksme. 22.jūnijā kopīgās ES dalībvalstu un kandidātvalstu valdību vadītāju pusdienās dalībvalstu pārstāvji informēja par Seviljas ES Padomes norisi, notika viedokļu apmaiņa par ES paplašināšanās un ES nākotnes jautājumiem. Latviju sanāksmē pārstāvēja Ministru prezidents Andris Bērziņš un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Ķesteris.

Seviljas ES Padomē kopējās imigrācijas un patvēruma politikas kontekstā risinājās diskusijas par nelegālās imigrācijas jautājumiem, tika apspriesta ES ārējo robežu kopējā uzraudzība, kā arī migrācijas politikas integrācija ES ārējās attiecībās.

Paplašināšanās kontekstā dalībvalstu pārstāvji uzklausīja ziņojumu par iestāšanās ES sarunu gaitu Spānijas prezidentūras laikā, kā arī Eiropas Komisijas ziņojumu par rīcības plānu administratīvās kapacitātes stiprināšanai attiecībā uz kandidātvalstīm.

Seviljas ES Padome uzklausīja ES Konventa prezidenta Valerija Žiskāra d’Estēna ziņojumu par Konventa līdzšinējo darbu un rezultātiem, kā arī apsprieda ziņojumu par ES Padomes un Ministru padomes reformām ar mērķi palielināt to efektivitāti, uzlabot funkcionēšanu un nodrošināt lielāku likumdošanas procesa atklātību.

Diskutējot par ekonomiskajiem jautājumiem, apspriestas ekonomiskās politikas vadlīnijas un “e-Eiropas 2005” darbības plāns.

Ārējo attiecību jomā pārskatītas 2002.gada pirmā pusgada ES ārējās aktivitātes un starptautiskā situācija. Notika diskusija par Eiropas Savienības pozīciju attiecībā uz Apvienoto Nāciju ilgtspējīgas attīstības sammitu, kas notiks Johannesburgā no 26.augusta līdz 4.septembrim.

Seviljas ES Padomē beidzās Spānijas prezidēšana Eiropas Savienībā, tā nodota nākamajai prezidējošai valstij — Dānijai.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

SEVILA2.JPG (20912 bytes) SEVILA3.JPG (21848 bytes)

Kopīgā attēlā 22.jūnijā Seviļā: Eiropas Savienības dalībvalstu, kandidātvalstu valstu, valdību vadītāji, ārlietu un finansu ministri Foto: A.F.I.

Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš sarunā par Eiropas nākotni

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!