• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Francijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2002., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.06.2002., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas aizsardzības ministra vizīti Francijā

Pagājušajā nedēļā notika aizsardzības ministra Ģirta Valda Kristovska vizīte Francijā. 20.jūnijā ministrs tikās ar Francijas Ārlietu ministrijas militārās sadarbības un aizsardzības direktoru ģenerāli Fransuā de Vefjēru, ar kuru pārrunāta Latvijas un Francijas pašreizējā un turpmākā divpusējā sadarbība, kā arī Eiropas drošības un aizsardzības politikas attīstība.

Vēlāk Ģ.V.Kristovskis apmeklēja Francijas bruņoto spēku ģenerālštābu, kur tikās ar ģenerālštāba priekšnieku ģenerāli Žanu Pjēru Kelšu. Tikšanās galvenais aspekts bija Eiropas drošības un aizsardzības politikas tālākā attīstība un Francija nostāja Eiropas lomas palielināšanā atsevišķu jautājumu risināšanā, kā arī civilās un militārās sadarbības attīstībā. Sarunā amatpersonas atzīmēja, ka ir svarīgi nostiprināt politiskos lēmumus un mehānismus, kā apsteigt riskus un draudus.

Ģ.V.Kristovskis un Ž.P.Kelšs pārrunāja arī Latvijas un Francijas divpusējo sadarbību. Latvijas aizsardzības ministrs uzsvēra, ka Latvija pēc uzaicinājuma dalībai NATO saņemšanas turpinās aizsardzības un drošības sistēmas nostiprināšanu.

Aizsardzības ministrs iepazinās ar Parīzē notiekošo starptautisko bruņojuma izstādi “Eurosatory 2002”, viņš īpašu uzmanību pievērsa ar Latvijas aizsardzības prioritātēm saistītai tehnikai — komandkontroles vadības sistēmām, krasta novērošanas sistēmām, prettanku un pretgaisa aizsardzības sistēmām.

Latvijas aizsardzības ministrs un Latvijas vēstniece Francijā Sandra Kalniete Ārzemju preses centrā tikās ar masu mediju pārstāvjiem. Žurnālisti tika iepazīstināti ar Latvijas paveikto ceļā uz NATO, ar Latvijas gatavību dalībai Ziemeļatlantijas līguma aliansē, kā arī ar informāciju par 5.un 6.jūlijā Rīgā gaidāmo kandidātvalstu valdību vadītāju sanāksmi. Žurnālistus interesēja arī Latvijas un Krievijas attiecības un to attīstība. Atbildot uz jautājumu par iespējamo Krievijas iestāšanos NATO, Latvijas aizsardzības ministrs uzsvēra, ka NATO un Krievijas attiecības ir svarīgas, taču, ja Krievija vēlētos iestāties NATO, tad tai būtu tāls ceļš ejams, lai tā atbilstu NATO izvirzītajiem kritērijiem.

Kaiva Liepiņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!