• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Robežu sargājot, Tēvzemi sargājam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs ļoti nopietni aizstāvam visas savas intereses

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Robežu sargājot, Tēvzemi sargājam

2002.gada 21.jūnijā aprit 62 gadi, kopš miris Latvijas pirmās brīvvalsts robežsardzes ģenerālis Ludvigs Bolšteins. L.Bolšteina vadībā Latvijas brīvvalsts robežsardze tika izveidota par labi organizētu militāru struktūru, izveidota laba materiāli tehniskā bāze, organizēta robežsargu apmācība, uzlaboti robežsardzes darba un sadzīves apstākļi. 1940.gada 21.jūnijā, vienu stundu pēc tam, kad Iekšlietu ministrijas vadību pārņēma Vilis Lācis, L.Bolšteins savā darba kabinetā nošāvās.

Pēc ģenerāļa L.Bolšteina nāves atbrīvošanas cīņu veterāns, pulkvedis Arvīds Krīpēns rakstīja, ka “ģenerālis devās nāvē ne aiz bailēm no gaidāmajām mocībām, bet gan pildot augstāko karavīra pienākumu, lai aiznestu sev līdzi kapā tikai viņam zināmos valsts noslēpumus un glābtu daudzas dzīvības”.

Lai godinātu L.Bolšteina piemiņu un atcerētos viņa paveikto Latvijas labā, šodien, 21.jūnijā, pulksten 11 Brāļu kapos L.Bolšteina atdusas vietā paredzēts piemiņas brīdis ar ziedu nolikšanu, kurā piedalīsies Valsts robežsardzes Rīgas un Galvenās pārvaldes robežsargi, kā arī robežsardzes veterāni, Latvijas brīvvalsts robežsargu piederīgie.

Pēc tam, pulksten12, Latvijas 50 gadu Okupācijas muzejā notiks grāmatas “Masļenku traģēdija — Latvijas traģēdija” atkārtotā papildinātā izdevuma atvēršana un Robežsargu brigādes ģenerāļa Ludviga Bolšteina nāves atceres brīdis.

Pēcpusdienā, pulksten 15, L.Bolšteina vasaras namiņā Tukuma rajona Matkules pagasta Pūces dzirnavās māju saimnieks E.Vismanos organizē L.Bolšteina piemiņas pasākumu, kad atmiņu stāstījumā dalīsies robežsardzes veterāni O.H.Lūsis un R.Goldbergs, piedalīsies vēsturnieki A.Turlais, A.E.Feldmanis, Valsts robežsardzes Rīgas un Galvenās pārvaldes robežsargi, kā arī Ozolnieku vidusskolas robežsargu klases audzēkņi un citi interesenti.

 

Dace Ūdre, Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!