• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas atbalstu ceļā uz ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas atbalstu ceļā uz ES

Vakar, 20.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks un Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas pārstāvji tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga starptautiskās prakses atlases komisijas vadītāju, deputātu Gerdu Hēferu.

Komisija ieradusies Latvijā, lai atlasītu dalībniekus starptautiskajai parlamentārajai praksei Bundestāgā. Kā pastāstīja G.Hēfers, no mūsu valsts praktizēties Vācijas parlamentā dosies trīs cilvēki. Puses atzina, ka abu valstu parlamentu sadarbība ir aktīva un mērķtiecīga.

Tikšanās laikā pārrunāti Eiropas Savienības (ES) nākotnes jautājumi, kā arī Latvijas un Vācijas darbs ES Konventā. Viesi interesēja mūsu parlamentāriešu viedoklis par iespējamo spēka sadalījumu starp ES institūcijām un lēmumu pieņemšanas mehānismiem pēc ES paplašināšanās. Saeimas priekšsēdētāja biedrs R.Pīks sacīja, ka Latvijai ir svarīgi, lai Konvents paspētu par šiem jautājumiem sagatavot konkrētus priekšlikumus ES starpvaldību konferencei. R.Pīks uzsvēra, ka Latvija redz nākotnes Eiropas Savienību kā nacionālu valstu savienību, kurā nozīmīga loma ir Eiropas Parlamentam un Eiropas Komisijai. Viņaprāt, jāsekmē arī nacionālo parlamentu iesaistīšana būtisku jautājumu izlemšanā.

Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga starptautiskās prakses atlases komisijas vadītājs G.Hēfers apgalvoja, ka Vācija iestājas par mazo valstu tiesībām ES, un piedāvāja palīdzību iedzīvotāju informēšanas par ES jautājumiem intensificēšanā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!