• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas mediķu streiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2002., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eirovīzijas un hokeja čempionāta vietas izvēli

Vēl šajā numurā

20.06.2002., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas mediķu streiku

Labklājības ministrija atgādina, ka mediķu streika laikā jebkuram iedzīvotājam obligāti ir jānodrošina neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana.

Streiku likums nosaka, ka darba devējam un streika komitejai jānodrošina, lai streika laikā minimālā apjomā tiktu turpināts darbs sabiedrībai nepieciešamajos dienestos, uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), organizācijās un iestādēs, kura pārtraukšana radītu draudus veselībai vai dzīvībai.

Pēc Streiku likuma, par sabiedrībai nepieciešamajiem dienestiem pirmkārt atzīstami ārstniecības un medicīniskās palīdzības dienesti.

Lai uzklausītu mediķu viedokli par problēmām veselības aprūpē un sniegtu informāciju par iespējamiem šo problēmu risinājuma variantiem, labklājības ministrs Viktors Jaksons šodien, 20.jūnijā, viesosies vairākās Latvijas ārstniecības iestādēs.

Ministrs kopā ar Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras (VOVAA) direktori Ināru Bluķi plkst. 8.15 plāno apmeklēt Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, bet plkst.10 Diagnostikas centru. Savukārt ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas mediķiem ministrs un VOVAA direktores pirmais vietnieks Zigurds Lasovskis tiksies plkst.12.30, bet ar Jelgavas pilsētas slimnīcas darbiniekiem — pulksten 15.

Apmeklējuma laikā ministrs apskatīs vairākas ārstniecības iestāžu nodaļas un tiksies ar šo iestāžu vadību un arodbiedrības pārstāvjiem.

Ministrs vēlas iepazīties arī ar to, kā medicīnas darbinieku rīkotajā streika dienā slimnīcās tiek organizēts darbs, lai nodrošinātu medicīnisko palīdzību un tās trūkumu neizjustu pacienti, kā arī lai uzklausītu pašu pacientu viedokli par veselības aprūpes sistēmu valstī un mediķu problēmām.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!