• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas aizsardzības ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2002., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plenārsēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

20.06.2002., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas aizsardzības ministra vizīti

Pirmdien, 17.jūnijā, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dzintars Kudums un komisijas deputāts Martijans Bekasovs tikās ar Zviedrijas Karalistes aizsardzības ministru Bjornu von Sīdovu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Zviedrijas divpusējos kontaktus, reģionālās sadarbības perspektīvu, mūsu valsts integrāciju ES un NATO, kā arī Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Dz.Kudums atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību un uzsvēra Zviedrijas sniegtā materiālā un morālā atbalsta lielo nozīmi Latvijas aizsardzības nozares attīstībā. Arī Zviedrijas aizsardzības ministrs Bjorns von Sīdovs atzina, ka divpusējā sadarbība starp abām valstīm veidojas sekmīgi.

Tikšanās dalībnieki arī sprieda par gaidāmo Prāgas sammita un Kopenhāgenas sammita nozīmi Latvijas virzībā uz NATO un ES, kā arī pārrunāja pēc ES paplašināšanās gaidāmo kopīgo sadarbību Eiropas drošības un aizsardzības politikā.

Zviedrijas aizsardzības ministrs arī atzinīgi novērtēja sadarbību starp Baltijas valstīm. “Gan no politiskā, gan ekonomiskā viedokļa sadarbība starp Latviju, Igauniju un Lietuvu ir pamatota,” uzsvēra Bjorns von Sīdovs. Viņš arī izteica cerību, ka pēc iekļaušanās ES un NATO dalībvalstu saimē vēl vairāk aktivizēsies Baltijas valstu sadarbība militārajā un civilajā aizsardzībā.

Tikšanās noslēgumā mūsu valsts parlamentārieši un Zviedrijas aizsardzības ministrs pārrunāja Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības, kā arī NATO un Krievijas attiecību tendences. “Sadarbība starp Krieviju un NATO palīdzēs Krievijai stabilizēt situāciju savā valstī, līdz ar to veicinot drošību visā reģionā,” uzsvēra Dz.Kudums.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!