• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Aldara" "Baltikas" alu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2002., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kokneses 725 gadu lielo jubileju

Vēl šajā numurā

18.06.2002., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Aldara” “Baltikas” alu

“Aldaris” ir sācis izplatīt alu “Baltika”, kura ražošanas ekskluzīvo licenci “Aldarim” piešķīrusi lielākā Krievijas alus darītava “Baltika” (šo uzņēmumu Sanktpēterburgā uzbūvējuši dāņi, un alu tajā brūvē pēc dāņu tehnoloģijas — ”LV”).

Šogad uzņēmums plāno saražot vienu miljonu litru šī alus. “Baltikas” alu “Aldaris” ražos un izplatīs ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā, un nākotnes plānos ietilpst arī Skandināvijas tirgus. Pašlaik Latvijas iedzīvotāji var novērtēt un nobaudīt divas alus šķirnes: nr. 1 jeb “Baltika, vieglais” un nr. 8 jeb “Baltika, kviešu”. Saskaņā ar līgumu “Aldarim” ir tiesības ražot visas “Baltikas” piedāvātās alus šķirnes.

“Aldaris” ir kļuvis par pirmo ārzemju kompāniju, kurai lielākā Krievijas alus darīšanas firma ir izsniegusi licenci alus ražošanai. Līdz ar to “Aldaris” kļuvis par vienīgo uzņēmumu, kas ražo alu “Baltika” ārpus Krievijas teritorijas. Līgums starp “Aldari” un “Baltiku” tika noslēgts aprīļa vidū, un sadarbību ar šo Krievijas kompāniju “Aldaris” uztver ne tikai kā iespēju iziet Eiropas tirgū, bet arī kā unikālu perspektīvu, lai uzsāktu darbu pēc Pasaules tirdzniecības organizācijas noteikumiem.

Krievijā “Baltikas” alus šķirnes pēc pārdošanas apjomiem ieņem stabilu pirmo vietu, bet Eiropā pērn tās ir bijušas ceturtajā vietā.

Lai nodrošinātu savai ražotajai produkcijai augstāko kvalitāti, “Aldaris” ieviesis jaunu alus vārīšanas tehnoloģiju “Merilin” - tāda ir tikai desmit vadošajās pasaules alus darītavās. Šī tehnoloģija uzņēmumam ļaus uzlabot gan alus kvalitāti, gan ražošanas efektivitāti, jo par aptuveni 30% samazināsies enerģijas patēriņš.

Līdz šim Latvijas veikalos nebija nopērkams uz vietas ražots kviešu alus. Tam ir atšķirīgs rūgšanas process, bet ražošanai tiek speciāli ievests īpašs raugs. Kviešu alum ir neierasta duļķaina nokrāsa, ko rada ar B vitamīniem bagātās rauga daļiņas.

 

“NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES”  pielikums “BIZNESA LAIKS”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!