• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidentes darba vizīti Kanādā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2002., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63277

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Nebūtu pareizi tagad sākt mainīt valdību"

Vēl šajā numurā

14.06.2002., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidentes darba vizīti Kanādā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga trešdien, 12. jūnijā, Otavā tikās ar Kanādas premjerministru Žanu Kretjēnu un apmeklēja Kanādas parlamentu. Sarunā ar Ž.Kretjēnu pārspriestas NATO un ES paplašināšanās aktualitātes, Latvijas perspektīvas šo organizāciju ietvaros, kā arī Latvijas un Kanādas divpusējie sakari.

Runājot par NATO paplašināšanās procesa nākotni un Kanādas lomu tajā, Ž.Kretjēns uzsvēra, ka Kanādas valdība atbalsta NATO izvēršanu un Baltijas valstis ir jāuzņem aliansē. “Baltijas valstis to ir pelnījušas,” sacīja Ž.Kretjēns, paužot pārliecību, ka Prāgas NATO galotņu sanāksmē Latvija, Lietuva, Igaunija saņems uzaicinājumu iestāties NATO. V.Vīķe–Freiberga uzsvēra alianses kandidātvalstu premjeru sanāksmes būtisko lomu, 5. un 6.jūlijā Rīgā paužot solidaritāti un atbalstu pēdējās kandidātvalstu augsta līmeņa sarunās pirms Prāgas. Viņa apstiprināja ielūgumu Kanādas delegācijai šī notikuma apmeklējumam Latvijas galvaspilsētā. Ž.Kretjēns pateicās par ielūgumu, apliecinot savas valsts pārstāvju dalību.

Prezidente informēja par Latvijas veikto likumdošanas saskaņošanas darbu ar ES, pievēršot uzmanību lielajam apjomam panākto rezultātu, tai skaitā slēdzot 27 sarunu sadaļas, un paužot valsts gatavību saņemt uzaicinājumu iestāties ES šā gada decembrī.

Abas puses apmainījās viedokļiem par lauku attīstības perspektīvām. Ž.Kretjēns iepazīstināja ar savas valsts pieredzi lauksaimniecības reformās un subsīdiju politikā, sadarbību lauksaimniecībā ar ASV, ES valstīm, savukārt V.Vīķe–Freiberga uzsvēra, ka Latvija vēlas brīvas konkurences situāciju un vienādas iespējas ar pašreizējām dalībvalstīm.

Latvijas prezidente un Kanādas premjerministrs apmainījās viedokļiem par abu valstu tālākās sadarbības iespējām. Īpaši tika akcentēta ekonomika, pārrunātas iespējas Kanādas investīciju klātbūtnei Latvijā, tajā skaitā enerģētikas un transporta nozarē. Prezidente informēja par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar investīciju iespējām Latvijā.

Ž.Kretjēns stāstīja par Kanādas iekšpolitiskajām aktualitātēm, pēdējām izmaiņām Kanādas valdībā. V.Vīķe–Freiberga iepazīstināja ar Latvijas valdības darbību tieslietās, iekšlietās, sabiedrības integrācijā un izglītībā. Ž.Kretjēns pauda interesi par Latvijas aktivitātēm valsts valodas politikā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!