• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2002. gada 11. jūnija noteikumi Nr. 228 "Noteikumi par Latvijas Republikas valdības un Meksikas Savienoto Valstu valdības līgumu par vīzu atcelšanu Latvijas diplomātisko un dienesta pasu turētājiem un Meksikas diplomātisko un oficiālo pasu turētājiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2002., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.229

Noteikumi par Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības vienošanos par sadarbību cīņā pret organizēto noziedzību, terorismu, nelegālu narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru apriti

Vēl šajā numurā

14.06.2002., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 228

Pieņemts: 11.06.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.228

Rīgā 2002.gada 11.jūnijā (prot. Nr.24 38.§)
Noteikumi par Latvijas Republikas valdības un Meksikas Savienoto Valstu valdības līgumu par vīzu atcelšanu Latvijas diplomātisko un dienesta pasu turētājiem un Meksikas diplomātisko un oficiālo pasu turētājiem
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu
1. Latvijas Republikas valdības un Meksikas Savienoto Valstu valdības līguma par vīzu atcelšanu Latvijas diplomātisko un dienesta pasu turētājiem un Meksikas diplomātisko un oficiālo pasu turētājiem (turpmāk – līgums) projekts ar šiem noteikumiem tiek pieņemts un apstiprināts.
2. Līgums stājas spēkā tā 7.pantā noteiktajā laikā un kārtībā.
Ministru prezidents A.Bērziņš

Ārlietu ministra vietā – satiksmes ministrs A.Gorbunovs
Latvijas Republikas valdības un Meksikas Savienoto Valstu valdības līgums par vīzu atcelšanu Latvijas diplomātisko un dienesta pasu turētājiem un Meksikas diplomātisko un oficiālo pasu turētājiem

Latvijas Republikas valdība un Meksikas Savienoto Valstu valdība, turpmāk sauktas “Puses”, ņemot vērā draudzības saites starp abām valstīm, ir vienojušās par sekojošo:

 1.pants

1. Meksikas Savienoto Valstu pilsoņi, derīgu diplomātisko un oficiālo pasu turētāji, varēs bez vīzas ieceļot Latvijas Republikā, pārvietoties un uzturēties tās teritorijā līdz deviņdesmit (90) dienām.

2. Latvijas Republikas pilsoņi, derīgu diplomātisko un dienesta pasu turētāji, varēs bez vīzas ieceļot Meksikas Savienotajās Valstīs, pārvietoties un uzturēties tās teritorijā līdz deviņdesmit (90) dienām.

2.pants

Šis Līgums neatbrīvos pasu, kas minētas 1.pantā, turētājus no pienākuma ievērot migrācijas noteikumus, ko noteikušas Pušu kompetentās iestādes.

 3.pants

Pušu pilsoņiem, derīgu diplomātisko, oficiālo vai dienesta pasu turētājiem, kuri tiks nozīmēti amatā Vēstniecībā vai Konsulātos otras Puses teritorijā, nebūs nepieciešama vīza iepriekšējā formā, lai viņi ieceļotu mērķa valstī, bet viņiem būs jāveic akreditācija attiecīgajās institūcijās trīsdesmit (30) dienu laikā, skaitot no ieceļošanas dienas valstī, šādā gadījumā viņiem tiks izsniegta attiecīga vīza, kas nacionālajā likumdošanā paredzēta valstī rezidējošam ārvalstu diplomātisko vai konsulāro misiju personālam. Šī kārtība tiks attiecināta uz laulātiem draugiem un nepilngadīgiem bērniem, kuri arī ir diplomātisko, oficiālo vai dienesta pasu turētāji.

 4.pants

Šis Līgums neietekmēs Pušu kompetento iestāžu tiesības atteikt ieceļošanu vai uzturēšanos personām, kuru uzturēšanās ir uzskatīta par nongrata, otras Puses teritorijā.

 5.pants

Katra Puse varēs pilnīgi vai daļēji apturēt šī Līguma piemērošanu drošības, sabiedriskās kārtības vai veselības aizsardzības iemeslu dēļ. Par apturēšanu un tās termiņu, norādot tās darbības sākuma datumu, otra Puse tiks nekavējoties informēta pa diplomātiskajiem kanāliem.

 6.pants

Puses pa diplomātiskajiem kanāliem apmainīsies ar savu pasu paraugiem vismaz trīsdesmit (30) dienas pirms šī Līguma spēkā stāšanās. Jebkuru izmaiņu tajās gadījumā Puses par to paziņos un iesniegs attiecīgos paraugus vismaz trīsdesmit (30) dienas pirms izmaiņu ieviešanas.

 7.pants

Šis Līgums stājas spēkā deviņdesmit (90) dienas pēc tā parakstīšanas datuma.

Šis Līgums darbojas nenoteiktu laiku, ja vien neviena no Pusēm to nepārtrauc, pa diplomātiskajiem kanāliem rakstiski informējot otru Pusi sešdesmit (60) dienas iepriekš.

Parakstīts Rīgā, Latvijā, divi tūkstoši otrā gada trīspadsmiatajā jūnijā, divos oriģināleksemplāros latviešu un spāņu valodā, pie kam abi teksti ir vienlīdz autentiski.

Latvijas Republikas  Meksikas Savienoto Valstu
valdības vārdā  valdības vārdā
Indulis Bērziņš Miguel Marin Bosch
ārlietu ministrs Ārējo sakaru sekretariāta sekretāra vietnieks Āfrikas, Āzijas–Klusā Okeāna, Eiropas un Apvienoto Nāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!