• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kurzemnieku atgriešanos Tobago. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2002., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lētajiem somu lielveikaliem

Vēl šajā numurā

14.06.2002., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kurzemnieku atgriešanos Tobago

Ventspils muzejs no Tobago amatpersonām saņēmis piekrišanu šogad veikt pārbaudes arheoloģiskos izrakumus Kurzemes hercogistes fortu vietās. Ekspedīcija uz Tobago varētu notikt gada beigās – novembrī vai decembrī. Tajā dosies aptuveni triju cilvēku grupa. Pārbaudes izrakumi nelielā laukumā Jēkaba fortā ļaus veikt iespējamās plašākās arheoloģiskās izpētes vietu analīzi – ko no tās gaidīt un cik tas varētu izmaksāt. Ja izrakumi būs veiksmīgi, plašāka arheoloģiskā izpēte varētu notikt 2003.gadā.

Izrakumos varētu iegūt plašāku informāciju par Kurzemes hercogistes koloniālo vēsturi, jo pagaidām par tās attīstību ir tikai nepilnīgas rakstiskas liecības. Tāpat izpētē rastu priekšstatu par fortu būvniecību, kas fortos dzīvoja un dienēja. Fortu vietās vajadzētu atrasties arī kapsētām, kurās varētu iegūt informāciju pat apbedītajiem cilvēkiem – vai tie ir kurzemnieki, vai arī vēlāko laiku kolonisti, un iegūt citu interesantu informāciju. Pēc pasaules prakses visas atrastās senlietas paliks vietā, kur veikti izrakumi, uz Ventspili atradumi varētu atceļot izstādes veidā.

Paredzams, ka lielāko daļu līdzekļu finansiāli dārgajam projektam piešķirs Ventspils dome, atbalstu muzejs meklēs arī Kultūrkapitāla fondā un citur. Organizatorisko atbalstu sniegs arī Tobago muzejs. Kurzemes hercogiste ar Tobago salu bija saistīta 17. gadsimta vidū, un Ventspils tolaik bija hercogistes galvenā osta.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!