• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Regulatora konsultatīvo padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālo palīdzību

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Regulatora konsultatīvo padomi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome pieņēmusi lēmumu par konsultatīvās padomes izveidi, kas būs Regulatora veidota ekspertu institūcija, kuras mērķis būs sekmēt un organizēt Regulatora sadarbību ar zinātniski tehnisko inteliģenci, veicināt regulējamo nozaru pārraudzības efektivitāti un sniegt zinātnisku vērtējumu par Regulatora darbību un izstrādātiem dokumentu projektiem.

Saskaņā ar Regulatora darbības stratēģiju un pamatprincipiem, lai īstenotu taisnīgu regulēšanu un ievērotu gan sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju, gan lietotāju intereses, Regulatoram ir nepieciešama pastāvīga sadarbība ar abām minētajām pusēm. Šī uzdevuma īstenošanai Regulators jau rīko uzklausīšanas sanāksmes, kurās savu viedokli par nozīmīgiem regulēšanas jautājumiem var paust ikviens interesents, tādējādi veicinot pamatotu lēmumu pieņemšanu.

Tomēr, lai sekmīgi īstenotu regulēšanas funkcijas un pieņemtu objektīvus lēmumus, ir nepieciešams uzklausīt arī neatkarīgu, regulēšanas procesā tieši neieinteresētu ekspertu ekonomiski pamatotu viedokli. Lai to īstenotu, Regulators nolēma izveidot neatkarīgu konsultatīvu institūciju, kurā darbotos eksperti ekonomikā, jurisprudencē, enerģētikas, sakaru (telekomunikāciju, pasta) un transporta nozarē. Paredzams, ka konsultatīvās padomes pastāvīgie locekļi būs Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji. Plānots, ka konsultatīvās padomes sēdes tiks sasauktas pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā reizi ceturksnī. Konsultatīvās padomes darbību vadīs un sadarbību ar Regulatoru koordinēs konsultatīvās padomes priekšsēdētājs.

Konsultatīvās padomes uzdevums būs sniegt atzinumus par stratēģiskiem Regulatora sagatavotiem dokumentiem un lēmumu projektiem, kā arī vērtējumu par sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja Regulatoram iesniegtajiem tarifu projektiem. Konsultatīvā padome arī analizēs un novērtēs īstermiņa un ilgtermiņa sekas, kādas varētu rasties, Regulatoram pieņemot konkrētu lēmumu, identificēs ar sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu saistītās problēmas un piedāvās risinājumus situācijas uzlabošanai. Konsultatīvā padome apzinās arī ārvalstu pieredzi par nozīmīgiem regulēšanas jautājumiem un veiks zinātniskās ekspertīzes.

 

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!