• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas domes, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Biznesa augstskolas "Turība" Rīgas balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 13.burtnīca

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas domes, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Biznesa augstskolas “Turība” Rīgas balvu

Nolikums

1. Balvu piešķir Rīgas dome kopā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju un Biznesa augstskolu “Turība” ik gadu (sākot ar 2002.gadu) par nozīmīgāko zinātnisko pētījumu Rīgas vēsturē un kultūrvēsturē, arhitektūras un mākslas vēsturē, etnogrāfijā, demogrāfijā un etnisko attiecību izpētē, ģeogrāfijā, ekoloģijā un citās nozarēs, kas saistītas ar Rīgas attīstību. Apbalvojamie darbi var būt monogrāfijas, vienotas tematikas zinātniski pētījumi un apkopojumi vai atsevišķs zinātnisks pētījums. Apbalvošanas subjekts var būt arī izcils veikums Rīgas tēla veidošanā.

2. Pretendentus vērtē 5 cilvēku ekspertu komisija, kuras sastāvu izveido un apstiprina Latvijas Zinātņu akadēmijas Prezidijs. Divi ekspertu komisijas locekļi ir Rīgas domes Kultūras komisijas pārstāvji un viens — Biznesa augstskolas “Turība” pārstāvis. Ekspertu komisijas darbu vada LZA prezidents vai viceprezidents. Ja pēc balvas kandidātu iepriekšējas atlases starp pretendentiem uz balvu ir kāds no ekspertu komisijas locekļiem, tad viņš šajā gadā komisijas darbā nepiedalās un tiek aizstāts ar citu. Ekspertu komisija lēmumu pieņem, aizklāti balsojot.

3. Pretendentus balvas saņemšanai var izvirzīt kompetentas institūcijas vai atzīti nozaru eksperti ne vēlāk kā pusotru mēnesi pirms balvas piešķiršanas, rakstiski iesniedzot motivētu ierosinājumu un uzziņu par kandidātu (Curriculum vitae).

4. Balvas, kas ietver naudas prēmiju, speciālu piemiņas velti un diplomu, tiek pasniegtas svinīgā ceremonijā novembrī.

5. Līdzekļus trīs balvām un vienai veicināšanas balvai (kopsummā līdz Ls 5000) finansiāli nodrošina Rīgas dome.

6. Par balvas pretendentu var izvirzīt tikai atsevišķu personu, no autoru kolektīva — galveno autoru.

7. Visus ar balvas pasniegšanu un nominācijas ceremonijas organizēšanu saistītos pasākumus nodrošina Biznesa augstskola “Turība”. Diplomu paraksta LZA prezidents, Rīgas domes priekšsēdētājs un Biznesa augstskolas “Turība” rektors vai valdes priekšsēdētājs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!