• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO rīkoto pasākumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2002., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asamblejas sēdi

Vēl šajā numurā

12.06.2002., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO rīkoto pasākumu

Vakar, 11. jūnijā, ANO Attīstības programmas (UNDP) pārstāvniecība Latvijā bija uzaicinājusi žurnālistus uz sarunu ar UNDP pastāvīgo pārstāvi Janu Sandu Sorensenu, kurš informēja par ANO Attīstības programmas Eiropas un NVS valstu reģiona pastāvīgo pārstāvju gadskārtējo darba tikšanos no 17. līdz 20. jūnijam Rīgā. Šīs sanāksmes laikā tiks apspriestas reģiona attīstības tendences un problēmas, ANO Attīstības programmas biroju darbība, un veidi, kā efektīvi apgūt pieredzi un izmantot katra reģiona attīstību visas sabiedrības attīstībā.

Jans Sands Sorensens žurnālistiem pastāstīja par reģionālās tikšanās nozīmi un paredzētajiem pasākumiem. Uz tikšanos Rīgā jaunnedēļ ieradīsies ANO Attīstības programmas administrators Marks Maloks Brauns un UNDP Eiropas un NVS valstu reģiona direktors Kālmans Mižei, kā arī ANO Attīstības programmas pastāvīgie pārstāvji Albānijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Bosnijā un Hercegovinā, Gruzijā, Bulgārijā, Kirgizstānā, Krievijas Federācijā, Lietuvā, Maķedonijā, Moldovā, Polijā, Rumānijā, Tadžikistānā, Turcijā, Turkmenistānā, Ukrainā un Uzbekistānā.

Otrdien, 18. jūnijā, tikšanās priekšvakarā bankā “Nordea” notiks svinīgā ANO iniciatīvas “Globālā līguma” parakstīšanas ceremonija, kurā piedalīsies UNDP Eiropas un NVS valstu reģiona direktors Kālmans Mižei. Šo dokumentu vislabāk raksturo ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana vārdi: “Apvienosim tirgus spēku ar vispārcilvēciskām vērtībām. Privātās uzņēmējdarbības radošo spēku veltīsim nākamajām paaudzēm un tiem, kuri ir nelabvēlīgākā situācijā.” Globālajam līgumam Latvijā jau pievienojušies uzņēmumi “Nordea”, “Grindeks”, “Latvijas dzelzceļš”, “Aldaris”, “Komin”, “Lietišķās informācijas dienests”, “Silja” un Valodu mācību centrs.

Tikšanās oficiālā atklāšana paredzēta trešdien, 19. jūnijā, un tajā piedalīsies arī Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš. Trešdienas vakarā viesiem paredzēta Līgo svētku ieskaņas svinēšana Brīvdabas muzejā. 20. jūnijā, sanāksmes beigu dienā, ANO Attīstības programmas administrators Marks Maloks Brauns tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi –Freibergu.

Vakar sarunā ar žurnālistiem UNDP pastāvīgais pārstāvis Latvijā Jans Sands Sorensens uzsvēra, ka apritējuši jau desmit gadi kopš ANO Attīstības programmas darbības sākuma Latvijā un citās mūsu reģiona valstīs un Rīgas tikšanās būs savā ziņā arī jubilejas atskaite par desmit gados paveikto. “Latvijas paredzamā drīzā iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) būtiski iespaidos UNDP sadarbību ar jūsu valsti. ANO Attīstības programma joprojām ir ieinteresēta sadarboties ar Latviju, taču tagad mūsu sadarbībai būs jaunas formas,” teica J.S. Sorensens.

Viņš arī uzsvēra, ka jaunnedēļ iecerētā tikšanās būs visplašākais ANO pasākums, kāds līdz šim rīkots Latvijā.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!