• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par augstāko izglītību ES kapacitātē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2002., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par biodegvielas programmas septiņgadi

Vēl šajā numurā

07.06.2002., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par augstāko izglītību ES kapacitātē

Eiropas Savienības kandidātvalstu vidū vislielākais augstāko izglītību iegūstošo jauniešu īpatsvars ir Baltijas valstīs un Slovēnijā – studējošo īpatsvars šajās valstīs ir vistuvākais ES rādītājiem. ES valstīs augstākajās mācību iestādēs mācās vidēji 24% jauniešu, Latvijā – 22%, Igaunijā – 23%, Lietuvā – 21%, bet Slovēnijā – 25%, liecina Eiropas statistikas biroja “Eurostat” pētījums par 18 līdz 24 gadus vecu jauniešu izglītību 1998./99.mācību gadā. Citās ES kandidātvalstīs šie rādītāji ir zemāki. ES dalībvalstīs viscītīgāk augstāko izglītību iegūst jaunieši Grieķijā, Beļģijā un Francijā, bet viszemākie rādītāji ir Vācijai, Dānijai un Austrijai.

Kopumā visu līmeņu izglītību ES valstīs iegūst 43% jauniešu, Latvijā – 31%, Igaunijā – 33%, Lietuvā – 31%. Kandidātvalstu vidū vislabākie rādītāji ir Polijai un Slovēnijai, bet vissliktākie – Kiprā un Turcijā. Dalībvalstu vidū vislielākais izglītību iegūstošo jauniešu īpatsvars ir Somijā, Beļģijā un Zviedrijā.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!