• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta izpildēm maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2002., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas tauta

Vēl šajā numurā

06.06.2002., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta izpildēm maijā

Maijā valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir bijuši 69,95 miljoni latu, izdevumi — 73,74 miljoni latu. Valsts pamatbudžeta piecu mēnešu kopējie ieņēmumi ir 328,33 miljoni latu, izdevumi — 342,86 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par budžeta izpildi maijā.

Īpaši veiksmīgs maijs bijis valsts sociālās apdrošināšanas budžetam — sociālā budžeta ieņēmumi maijā ir bijuši 44,1 miljons latu, kas par 2,46 miljoniem latu pārsniedz izdevumus, tādējādi maijā sociālajā budžetā veidojot finansiālo pārpalikumu un samazinot kopējo sociālā budžeta finansiālo deficītu līdz 10 miljoniem latu.

Maijā pārsniegta valsts pamatbudžeta ieņēmumu prognoze — tā izpildīta par 103,8%. Uzņēmumu ienākuma nodoklis iekasēts 109% apmērā pret plānoto, pievienotās vērtības nodoklis — 101,6% apmērā, akcīzes nodoklis benzīnam un dīzeļdegvielai — par 102,7%, akcīzes nodoklis alum — par 119%.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš norāda: “Šogad budžets pildās pat pārsteidzoši labi. Taču mani uztrauc tas, ka Finansu ministrijai (FM) un Valsts ieņēmumu dienestam (VID) kļūst arvien grūtāk strādāt. Saeimā jau ilgu laiku ir atvērts likums par nodokļiem un nodevām, taču deputāti neatbalsta daudzus nozīmīgus FM un VID priekšlikumus par grozījumiem šajā likumā, kas palīdzētu būtiski uzlabot cīņu ar nodokļu nemaksāšanu. Es aicinu deputātus valsts interešu vārdā ieklausīties mūsu viedoklī un atbalstīt FM ierosinātos grozījumus.

Pašreizējās Saeimas un valdības darbu vislabāk varēs novērtēt nākamgad, pēc to darbības beigām. Es ļoti ceru un pats darīšu visu nepieciešamo savā amatā, lai nākamais — 2003. — gads finansu problēmu ziņā neatkārtotu iepriekšējos pēcvēlēšanu gadus — 1996. un 1999.gadu. Viens no šiem darbiem ir arī aktuālu un nepieciešamu likumu grozījumu pieņemšana.”

Valsts pamatbudžeta finansiālais deficīts piecu mēnešu laikā ir sasniedzis tikai 14,52 miljonus latu, fiskālais deficīts — 12,38 miljonus latu. Maijā pamatbudžeta finansiālais deficīts ir pieaudzis vien par 3,8 miljoniem latu, bet fiskālais deficīts ir pat samazinājies par 316 tūkstošiem latu.

Valsts kopbudžeta fiskālais deficīts pirmajos četros mēnešos bija tikai 7,27 miljoni latu, un šis rādītājs ir daudzkārt labāks, nekā paredzēts stingrajās prasībās valdības sadarbībā ar Starptautisko valūtas fondu.

Speciālo budžetu kopējie piecu mēnešu ieņēmumi ir 334,2 miljoni latu, izdevumi — 335,6 miljoni latu. Valsts sociālā budžeta ieņēmumi piecos mēnešos ir 221,2 miljoni latu, izdevumi — 231,5 miljoni latu.

Oficiālie četru mēnešu budžeta izpildes rādītāji būs zināmi aptuveni maija vidū.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!