• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 4.jūnijā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2002., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.172

Grozījums Ministru prezidenta 2002.gada 27.maija rīkojumā Nr.159 "Par A.Slaktera komandējumiem"

Vēl šajā numurā

05.06.2002., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 4.jūnijā, Ministru kabineta sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 12.marta rīkojumā Nr.125 “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārzemēs 2002.gadā”.

Grozījumi paredz papildināt rīkojumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību līdzdalību kopējās militārajās mācībās ārzemēs 2002.gadā ar: NORDIC PEACE 2002; Kosovo V; BALTIC EAGLE 2002; COOPERATIVE BANISH; COOPERATIVE SUPPORT; BIKINI; BALTIC EYE; POMERANIA 2002; BALTIC SWIFT; COOPERATIVE OCEAN; MR MAKI.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 6.oktobra noteikumos Nr.393 “Dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanas kārtība”.

Ar Valsts policijas 2001.gada 2.augusta pavēli ir apstiprināts Dzelzceļa policijas pārvaldes nolikums, un šajā pavēlē ir noteikts, ka Dzelzceļa policijas pārvalde ir Transporta policijas pārvaldes tiesību pārņēmēja. Grozījumi noteikumos paredz Ministru kabineta noteikumu tekstā un pielikumos vārdus “Transporta policija” aizstāt ar vārdiem “Dzelzceļa policija”.

Akceptēts rīkojums “Par Valsts jaunatnes iniciatīvu centra reorganizāciju”.

Rīkojums paredz ar 2002.gada 1.jūliju reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo valsts izglītības atbalsta iestādi “Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs” un izveidot Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošu valsts iestādi — Valsts jaunatnes iniciatīvu centru. Noteikts, ka Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošā valsts iestāde — Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs — ir centra tiesību un saistību pārņēmēja. Noteikts, ka ar reorganizāciju saistītos izdevumus sedz no centra budžeta līdzekļiem.

Akceptēts rīkojums “Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā”, kurā iekļauti 215 pilsonības pretendenti, tai skaitā 23 viņu nepilngadīgie bērni.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums Mēslošanas līdzekļu aprites likumā”.

Mēslošanas līdzekļu aprites likums stājas spēkā 2002.gada 1.jūlijā. Šā likuma 9.panta pirmā daļa paredz, ka ražot, apstrādāt, iepakot, gatavot maisījumus pārdošanai, pārdot un ievest drīkst tikai Reģistrā iekļautos mēslošanas līdzekļus. Ar likuma stāšanos spēkā tiks sākta mēslošanas līdzekļu sertifikācija un reģistrācija. Šo procedūru veikšanai katram mēslošanas līdzeklim minimāli nepieciešamais laiks ir viens mēnesis. Tā kā mēslošanas līdzekļu sertifikācija un reģistrācija Latvijā notiks pirmo reizi, mēslošanas līdzekļu darbību veicēji termiņu lūdz pagarināt. Bez tam mēslošanas līdzekļu ražotnes pamatā atrodas citās valstīs, un tas var būtiski apgrūtināt šo procedūru veikšanu.

Grozījumi likumprojektā paredz, ka līdz 2003.gada 1.janvārim atļauts ražot, apstrādāt, iepakot, gatavot maisījumus pārdošanai, pārdot un ievest arī mēslošanas līdzekļus, kas nav iekļauti Reģistrā, tādējādi visi mēslošanas līdzekļu darbību veicēji varēs paspēt sertificēt un reģistrēt visus kvalitatīvus mēslošanas līdzekļus.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”, pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums un piešķirti Ministru kabineta Atzinības raksti: Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolas “Attīstība” rektorei Lidijai Šiļņevai par ieguldījumu augstākās izglītības sistēmas attīstībā un sociālo darbinieku sagatavošanā; Rīgas domes Labklājības departamenta socialās palīdzības pārvaldes priekšniecei Anitai Gaigalai par ieguldījumu Rīgas pilsētas sociālās palīdzības sistēmas izveidošanā un pilnveidošanā; Rīgas pašvaldības bērnu nama “Imanta” direktorei Ausmai Bakānei par ieguldījumu bērnu bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu audzināšanā un sadarbības organizēšanā ar audžuģimenēm; Rīgas Doma kora skolas direktoram Jānim Erenštreitam par ilggadēju pedagoģisko un radošo darbību un ieguldījumu bērnu un jauniešu muzikālajā izglītošanā.

Noteikts, ka Ministru kabineta Atzinības rakstu L.Šiļņevai, A.Gaigalai un A.Bakānei pasniedz labklājības ministrs Viktors Jaksons, bet J.Erenštreitam — izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns.

Akceptēts likumprojekts “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”.

Likumprojekts nosaka, ka Finansu un kapitāla tirgus komisija anulē licenci sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas veikšanai gadījumos, kad sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai licencēts apdrošinātājs tiek izslēgts vai izstājas no Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja.

Paredzēts, ka likums stājas spēkā 2003.gada 1.janvārī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!