• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mikrotīkla veiksmēm pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2002., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mudinājumu holokausta izpētē

Vēl šajā numurā

04.06.2002., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mikrotīkla veiksmēm pasaulē

Latvijā projektētas bezvadu interneta pakalpojumu sniegšanas sistēmas izmanto aptuveni 150 SIA “Mikrotīkls” klienti ārzemēs - gan Āfrikā, gan Dienvidāzijā, Vidusamerikā un Eiropā, pavisam 20 valstīs. Kopumā “Mikrotīkls” bezvadu IPS sistēmas ir uzstādījis par 3 miljoniem ASV dolāru.

Šīs sistēmas vada ar Latvijā izstrādāto maršrutēšanas programmatūru “Mikrotiks”, ar kuru parasts, jaudīgs galda dators var daudz lētāk izpildīt tās pašas funkcijas kā dārgs pazīstamas markas maršrutieris. Šo programmatūru kā atsevišķu produktu pārdod, to lejuppārlādējot caur internetu un apmaksājot ar kredītkarti. Lielākais tirgus (32%) ir ASV.

Maršrutieris internetā pilda aptuveni tās pašas funkcijas kā telefona centrāle - tas novada internetā pārraidītos datus pareizam saņēmējam un atrod labāko ceļu to pārraidei.

Divi jaunākie projekti bijuši Beninas valdības ministriju saslēgšana interneta tīklā un bezvadu interneta ievilkšana kādā Mali universitātē.

Tīrais Latvijas produkts ir “Mikrotiks”, firmas projektēšanas pakalpojumi un zināšanas. Iekārtas - antenas, raidītājus un datorus - var nopirkt starptautiskajā tirgū vai uz vietas. Tas risinājumu padara daudz lētāku un vieglāk ieviešamu, nekā, teiksim, pasaules vadošā maršrutieru ražotāja “Cisco” sistēmu pirkšanu. Tās jāpasūta ASV, jāved pāri okeānam un cauri muitai.

Ārzemēs kompānija lieto sava galvenā produkta vārdu “Mikrotiks”, jo latviskais nosaukums “Mikrotīkls” skan kā “mikroskopiskā kutināšana” un var izraisīt nevajadzīgu jautrību. Kompānija zināmu publicitāti ieguva, uzstādot bezvada interneta pieslēgumu starptautiskajām organizācijām, kas sāka darboties Kosovas galvaspilsētā Prištinā pēc Rietumu alianses bombardēšanas kampaņas.

Nākotnes izaugsmi firma, kurā strādā ap 20 Latvijas speciālistu, saredz arvien apjomīgākā “Mikrotika” programmatūras pārdošanā, kā arī jaunu produktu - virtuālā privātā tīkla programmatūras un vienkārša maršrutiera “dzelža” izstrādē un ražošanā.

“Mikrotiku” izmanto liels skaits t.s. iekārtu ražotāju, to instalējot savās maršrutēšanas ierīcēs. Firma plāno izstrādāt mazgabarīta maršrutieri ar savas firmas zīmi. Visticamāk to nodos ražot Taivānai.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!