• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Turpinot divpusējo dialogu starp Latviju un Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2002., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

31.05.2002., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinot divpusējo dialogu starp Latviju un Krieviju

Vakar Jūrmalas rezidencē Valsts prezidente tikās ar Krievijas vicespīkeri Ļubovu Sļisku

KRIEVIJA1.JPG (20373 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš — “Latvijas Vēstnesim”
Vakar, 30.maijā, Jūrmalas rezidencē: Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Ļubova Sļiska, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Krievijas vēstnieks Latvijā Igors Studeņņikovs

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 30. maijā, Jūrmalas rezidencē tikās ar Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja pirmo vietnieci Ļubovu Sļisku. V.Vīķe–Freiberga un Ļ.Sļiska augstu novērtēja 28.maijā Romā parakstīto deklarāciju par NATO un Krievijas padomes izveidošanu. Prezidente pauda uzskatu, ka tas ir vēsturisks brīdis, un izteica cerību, ka tas pavērs jaunu lappusi Eiropas vēsturē, arī Latvijas un Krievijas attiecībās. Valsts prezidente atzinīgi izteicās par Krievijas iesaistīšanos starptautiskajā koalīcijā cīņā ar terorismu un sadarbībā ar Rietumiem. Viņa arī apstiprināja Latvijas prioritātes — integrāciju NATO, ES, konstruktīvu attiecību veidošanu ar Krieviju un citām kaimiņvalstīm.

Prezidente informēja, ka naturalizācijas jomā Latvija ir panākusi pragmatiskus risinājumus, kas saistīti ar finansiāliem un informācijas izplatīšanas jautājumiem par pilsonības iegūšanas iespējām un valdības sabiedrības integrācijas programmu.

Prezidente uzsvēra, ka seko līdzi jautājumam par krievu skolu pāreju uz bilingvālo apmācību un arī turpmāk interesēsies par to, kā norit skolotāju sagatavošana reformai un materiālu izplatīšana skolās.

V.Vīķe–Freiberga informēja, ka Latvijas Kriminālprocesā ir trīs sadaļas, kurās paredzēts sods par noziegumiem pret cilvēci, kara noziegumiem, genocīdu, un ģenerālprokuratūras apsūdzības tiek uzrādītas atsevišķiem indivīdiem. “Tas ir kriminālprocess, nevis politika,” sacīja V.Vīķe-Freiberga, norādot, ka Valsts prezidentam nav tiesību iejaukties tiesas procesā. Ļ.Sļiska pauda sapratni par apsūdzību izvirzīšanu atsevišķiem indivīdiem, par kuriem ir pierādījumi LR Kriminālprocesa ietvaros.

Prezidente pastāstīja par Latvijas Vēsturnieku komisijas darbu, uzsverot, ka Latvija raugās nākotnē ar cerību, ka vairs nekad Latvijas un Eiropas vēsturē neatkārtosies traģiskie 20.gadsimta notikumi.

Ļ.Sļiska nodeva prezidentei sveicienus no Krievijas prezidenta Vladimira Putina, un prezidente lūdza pasveicināt no viņas Krievijas kolēģi. Krievijas Valsts domes vicespīkere ielūdza prezidenti apmeklēt Saratovas apgabalu Krievijā, kas ir viņas dzimšanas vieta.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!