• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 21. maija instrukcija Nr. 3 "Par uzņemšanu obligātajā piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanā pamatizglītības programmas apguvei". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2002., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.23

Par SIA "United Media" 15.11.2001. iesniegumu

Vēl šajā numurā

31.05.2002., Nr. 82

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Izglītības un zinātnes ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 3

Pieņemts: 21.05.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrijas instrukcija Nr.3

Rīgā 2002. gada 21. maijā

Par uzņemšanu obligātajā piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanā pamatizglītības programmas apguvei

Izdota saskaņā ar Izglītības likuma 4.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Obligātā piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošana pamatizglītības apguvei tiek sākta tajā kalendārajā gadā, kurā izglītojamajam (turpmāk tekstā — bērnam) aprit pieci gadi.

2. Bērnu atļauts uzņemt speciālajā izglītības iestādē vai vispārējās izglītības iestādes speciālajā grupā, kuras īsteno programmu obligātai piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanai pamatizglītības apguvei, ja ir pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums.

3. Obligāto piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanas programmu pamatizglītības apguvei bērns apgūst līdz septiņu gadu vecumam. Atkarībā no bērna veselības stāvokļa un psiholoģiskās sagatavotības, obligāto sagatavošanu pamatizglītības apguvei var pagarināt par vienu gadu, saskaņojot ar vecākiem un pamatojoties uz ģimenes ārsta atzinumu.

 

 

II. Bērnu uzņemšana izglītības iestādē

4. Pašvaldība bērniem, kuri dzīvo tās administratīvajā teritorijā, nodrošina iespēju apgūt obligāto piecgadīgo un sešgadīgo bērnu sagatavošanas programmu pamatizglītības apguvei bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē, kas īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu. Pašvaldība bērnam nodrošina vietu tikai vienā izglītības iestādē.

5. Pašvaldība nosaka pieteikšanās vietu un termiņu, bet ne vēlāku kā līdz 1. augustam. Vecāki (aizbildņi) piesaka bērnu attiecīgajā pašvaldībā vai pašvaldības norādītajā iestādē.

6. Piesakot bērnu uzņemšanai piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā, vecāki (aizbildņi), uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz iesniegumu (1.pielikums), norādot, izglītības iestādi, kurā bērns apgūs programmu.

7. Pēc iesnieguma reģistrēšanas noformē reģistrācijas kartītei (2.pielikums). Reģistrācijas kartītes A daļa paliek pašvaldībā, kopiju nosūta attiecīgajai izglītības pārvaldei. Reģistrācijas kartītes B daļu saņem vecāki (aizbildņi) un iesniedz, bērnu piesakot izglītības iestādē.

8. Izglītības pārvalde katru gadu līdz 10.oktobrim iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā saņemto informāciju atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajai formai.

9. Bērnu piesakot izglītības iestādē, vecāki (aizbildņi) iesniedz šādus dokumentus:

9.1. iesniegumu;

9.2. reģistrācijas kartīti (B daļu);

9.3. bērna dzimšanas apliecības kopiju vai norakstu (izglītības iestādē to salīdzina ar oriģinālu);

9.4. medicīnisko karti (veidlapa 026/u);

9.5. izrakstu no ambulatorā slimnieka medicīniskās kartes (veidlapa 027/u) par iepriekš izdarītām profilaktiskām vakcinācijām;

9.6. pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu (ja bērns apgūst programmu speciālajā izglītības iestādē, grupā).

10. Bērna uzņemšanu iestādē, pamatojoties uz vecāku (aizbildņu) iesniegumu, noformē ar izglītības iestādes vadītāja rīkojumu, norādot pirmsskolas izglītības programmu, kuru bērns apgūs.

11. Par tiem piecgadīgajiem un sešgadīgajiem pirmsskolas vecuma bērniem, kuri apmeklē vispārizglītojošo pirmsskolas izglītības programmu vai speciālo pirmsskolas izglītības programmu, reģistrācijas kartītes A daļu aizpilda iestādes vadītājs un nosūta attiecīgajai izglītības pārvaldei.

12. Izglītības iestāde, no kuras bērns izstājies vai izbraucis no valsts uz laika posmu, kas nav garāks par vienu gadu, par šo faktu informē izglītības iestādes dibinātāju (pašvaldību) un attiecīgā rajona (pilsētas) izglītības pārvaldi.

13. Ja bērns vēlas apgūt programmu citā izglītības iestādē, vecāki (aizbildņi) iesniedz izglītības iestādei, no kuras bērns vēlas izstāties, rakstisku tās izglītības iestādes izziņu (3.pielikums), kurā bērns sāks programmas apguvi.

 

 

III. Dokumenti par piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligāto sagatavošanu pamatizglītības apguvei

14. Bērnam, kurš apmeklējis piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligāto sagatavošanas programmu, izsniedz izziņu(4.pielikums).

15. Pamats izziņas izsniegšanai ir izglītības iestādes vadītāja rīkojums.

 

 

IV. Pārejas noteikumi

16. Instrukcija stājas spēkā ar 2002.gada 1.septembri.

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

 

 

1.pielikums

1IZ COPY.GIF (58400 bytes)

2.pielikums

2IZ COPY.GIF (83666 bytes)

3.pielikums

3IZ COPY.GIF (29161 bytes)

4.pielikums

4IZ COPY.GIF (37609 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!