• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO un Krievijas vienošanos Romas sammitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2002., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.05.2002., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO un Krievijas vienošanos Romas sammitā

Latvija apsveic 28. maijā Romas sammitā apstiprināto vienošanos par NATO un Krievijas attiecību nostiprināšanu un NATO un Krievijas padomes izveidi. Krievijas iesaiste sadarbībā ar NATO pozitīvi ietekmē drošības klimatu Eiropā.

Latvija ir jau iepriekš atbalstījusi Krievijas sadarbību ar NATO un pozitīvi vērtējusi 1997. gadā noslēgto NATO un Krievijas Federācijas pamataktu un Pastāvīgās kopīgās padomes izveidi, kas darbojās pēc formulas “19+1”. Romas sammitā izveidotajā NATO un Krievijas padomē visas dalībvalstis darbosies līdzvērtīgā statusā.

Izveidotā NATO un Krievijas padome sniedz jaunas iespējas kopīgi piedalīties tādu starptautiskās drošības jautājumu risināšanā kā starptautisko krīžu noregulēšana vai sadarbība civilās aizsardzības plānošanā, kā arī kopīgi vērsties pret netradicionāliem draudiem, piemēram, terorismu vai masu iznīcināšanas ieroču izplatību — tik lielā mērā, cik Krievija ir gatava šādai sadarbībai. Ceram, ka Krievija konstruktīvi izmantos iespējas, ko piedāvā Romā panāktā vienošanās, un koncentrēsies uz sadarbības jomām ar pozitīvu potenciālu.

Padziļināta sadarbība ar Krieviju neapdraud NATO integritāti, tiesības pieņemt neatkarīgus lēmumus un spējas realizēt savas tradicionālās funkcijas, piemēram, kolektīvo aizsardzību. NATO saglabās pilnīgas lēmumu pieņemšanas prerogatīvas jautājumos, kas skar alianses paplašināšanu vai kolektīvās aizsardzības funkcijas. Krievijai nebūs teikšanas par NATO paplašināšanos.

Kļūstot par NATO dalībvalsti, Latvija aktīvi piedalīsies NATO un Krievijas padomes darbā un būs gatava sniegt savu ieguldījumu NATO un Krievijas sadarbības nostiprināšanā. Jau šogad Latvijas teritoriālajos ūdeņos rīkojam starptautiskas militāras mācības “Open Spirit”, kurās kopā ar NATO valstu karavīriem sagaidām arī Krievijas pārstāvju piedalīšanos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!