• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sanda Ozoliņa golfa laukumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2002., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vecākās alusdarītavas atvēzienu

Vēl šajā numurā

28.05.2002., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sanda Ozoliņa golfa laukumu

Darbu sācis Ziemeļamerikas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošā Latvijas hokejista Sanda Ozoliņa izveidotais golfa laukums “Ozo Golf Club”, kurā investēti 3,5 miljoni ASV dolāru. Kopumā jaunais golfa laukums Ķīšezera krastā Aplokciemā aizņem 60 hektāru, tajā ir 18 bedrītes un vienlaikus laukumā var atrasties aptuveni 72 spēlētāji.

Jau šobrīd par jauno golfa laukumu ir samērā liela interese. Skandināvijas tūrisma aģentūras jau tagad gatavo dažādus grupu braucienus augustam un septembrim. Tāpat liela interese ir no Zviedrijas golfa spēlētājiem, kuriem savā valstī jau ir aizņemti visi golfa laukumi. Arī Igaunijā viss jau ir pilns.

Ozoliņš, kurš ir viens no NHL kluba Floridas “Panthers” līderiem, uzskata, ka golfa laukuma atvēršana ir ilgtermiņa investīcija, kas atmaksāsies ātrākais pēc 7-10 gadiem, kas saistīts gan ar spēles izteikti sezonālo raksturu un atkarību no laika apstākļiem, gan ar pagaidām vēl salīdzinoši nelielo golfa spēles popularitāti, kas tomēr, kā liecinot prakse, aizvien pieaug. Doma par golfa laukuma izveidi Latvijā hokejistam radusies štatos 1999. gada pavasarī, kad Ozoliņš pēc tolaik vēl tikai pāris mēnešu golfa spēlēšanas jau bija paguvis to iecienīt, un vienu vakaru pēc kārtējā golfa raunda viņam ienācis prātā, kāpēc gan golfu nevarētu spēlēt arī Latvijā, un tūlīt pēc atgriešanās no ASV arī sākti spēlei atbilstošas vietas meklējumi.

“Ozo Golf Club” laukumu projektējis amerikānis Roberts Svedbergs, bet golfa laukumu būvēja “Modo Rīga”, ar konsultācijām piepalīdzot zviedru partneriem, kas piegādāja arī laukuma kopšanas un uzturēšanas aprīkojumu. Latvijā pēdējo 12 mēnešu laikā golfu esot spēlējuši vairāk nekā 11 tūkstoši cilvēku.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!