• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par itin reālām nākotnes vīzijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2002., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Mārupītes parku

Vēl šajā numurā

24.05.2002., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par itin reālām nākotnes vīzijām

Valsts prezidentes ārštata padomnieks, Sabiedrības integrācijas fonda padomes loceklis Sols Normans Bukingolts:

Esmu pilnīgi pārliecināts, ka nākamie desmit gadi būs daudz tolerantāki. Latvija būs jauns Eiropas biedrs. Mums ir daudz labu lietu, ko piedāvāt Eiropai, mums ir lielisks mantojums. Vēsturiski Latvija vienmēr bijusi pareizā ģeopolitiskā vietā.

Nākamajos desmit gados Latvijai būs daudz, ko piedāvāt, lai restrukturizētu jauno Eiropu. To mēs izdarīsim, ja ticēsim sev un sapratīsim, ka Eiropa var kaut ko gribēt arī no mums. Piemēram, farmācijas industriju, informatīvās tehnoloģijas, tūrismu, bibliogrāfiju. Mums ir lieliski arhīvi, medicīniskā diagnostika. Mūsu ārsti pamatzināšanas ir ieguvuši ne no datora, bet praksē. Savukārt NATO mēs varam piedāvāt daudzkārtējo rūpniecību militārajām vajadzībām. Valmierā kāds uzņēmums ražo benzīna kannas, kuras jau šodien sūta uz NATO valstīm.

Tas ir ļoti svarīgs psiholoģisks moments - mēs varam Eiropai piedāvāt ko tādu, kā viņiem nav. Mums jāiet ne kā nabagiem, bet kā cilvēkiem, kas sēž pie viena galda un saka: “Hei, mums ir ko piedāvāt!”

Valsts ir jāpasniedz kā brends. Ir jāspēj pamatot, kāpēc mēs piedāvājam tieši Latviju, Rīgu, Ventspili vai Liepāju. Vajag būt daudz radošākiem, jāatrod sava niša. Veikalu mums jau pietiek, jādomā, ko likt plauktos. Es domāju par pašmāju precēm. Paskatieties uz Lietuvas veikalu ekspansiju Latvijā. Bravo! Tas notika klusu un mierīgi.

Mums Eiropā jāiet pilnā apjomā - ar visu labo un slikto. Ja mēs gribam redzēt tikai labu, tā vairs nav dzīve. Nevajag baidīties no tā, ka mums ir savas labās puses un sliktās, savi bagātnieki un nabagi…

Es ticu visiem, kas gatavi progresīvi domāt par valstiskumu. Runa nav par kādu partiju, esmu pilnīgi neitrāls cilvēks un nepiederēšu nevienai partijai. Diemžēl šobrīd valstī ir varas un ticības krīze. Es ticu Repšem tāpēc, ka viņa vēlmes, ņemot vērā šīsdienas reālo situāciju, ir īstas.

Viņš pirmais atklāti pateica, ka politika mūsu valstī ir profesija. Tāpat kā ārsts, inženieris, ugunsdzēsējs vai sētnieks. Tā tas ir visā normāli domājošajā Rietumu pasaulē. Nevar būt politiķis uz pusslodzi. Taču šodien, ja gribi būt politikā, vajag naudu. Es nezinu citu līdzekli kā tikai naudu. Varbūt lasītāji var pateikt, vai ir vēl kāds līdzeklis, ar ko var valstī kaut ko izdarīt un mainīt.

Cilvēki, pamostieties! Bez naudas nekur neko nevar izdarīt. Varbūt tikai komunismā. Atceros, kādreiz solīja - kad būsim komunismā, naudas nebūs. Muļķības!

 

“JAUNĀ AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!