• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Itālijas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2002., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Studenti par Latviju kā Eiropas Savienības dalībvalsti

Vēl šajā numurā

17.05.2002., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Itālijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Vakar, 16.maijā, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts tikās ar Itālijas Republikas parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Baltijas valstu parlamentiem delegāciju.

Tikšanas laikā spriests par Latvijas un Itālijas parlamentu sadarbības padziļināšanu, ekonomisko un kultūras sakaru pilnveidošanu, Latvijai integrējoties Eiropas Savienībā (ES), kā arī nacionālās identitātes saglabāšanas aspektiem jaunajā Eiropas Kopienā.

Itālijas parlamenta pārstāvji pauda viedokli, ka, ņemot vērā iespējami drīzo Latvijas iekļaušanos ES un NATO, parlamentu savstarpējiem kontaktiem jākļūst vēl ciešākiem, tāpēc būtu lietderīgi pieņemt sadarbības protokolu, kas nodrošinātu regulārus sakarus starp abu valstu parlamentāriešiem. R.Pīks šādu Itālijas kolēģu priekšlikumu atzina par ļoti lietderīgu, tomēr, tā kā drīzumā 7.Saeimas deputātu pilnvaras beigsies, šādu vienošanos par regulāriem kontaktiem varētu noslēgt ar 8.Saeimas deputātiem.

Pārrunājot Eiropas Savienības paplašināšanos, R.Pīks informēja, ka viens no jautājumiem, kas Latvijas sabiedrībai ir aktuāls saistībā ar mūsu valsts virzību uz ES, ir nacionālā identitāte un valsts valodas aizsardzība. Kā apgalvoja viesi, Itālijas pieredze, esot Eiropas Savienības dalībvalstij, liecina, ka katras, pat vismazākās, tās dalībvalsts identitāte ir nostiprinājusies un savstarpēji bagātinājusies. Viņi arī atzina, ka, pastāvot terorisma draudiem, ir lietderīgi politisko, ārpolitisko un aizsardzības jautājumu risināšanu uzticēt kopīgajām ES institūcijām. Itālijas parlamentārieši pastāstīja, ka viņu pārstāvji ES Konventā aizstāv tādu Eiropas modeli, kas nostiprinātu Eiropas tautu nacionālo identitāti un saglabātu kultūras vērtības.

Savukārt Ārlietu komisijas priekšsēdētājs G.Krasts akcentēja, ka ES valstu saskarsme kultūras jomā veidotu psiholoģiski labvēlīgu vidi saimniecisko sakaru nostiprināšanai. Abas puses atzina, ka Latvijas un Itālijas ekonomiskā sadarbība būtu jāpadziļina, īpaši tirdzniecības sakaru un investīciju sfērā. Tā kā abu valstu ekonomikā būtiska loma ir mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, nepieciešams sekmēt tieši šāda līmeņa Latvijas un Itālijas uzņēmēju kontaktus.

Skarot jautājumu par NATO paplašināšanos, Itālijas parlamentārieši akcentēja, ka alianses dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās laikā Reikjavīkā pieņemti vēsturiski svarīgi lēmumi, kam būs būtiska nozīme arī Latvijas drošības stiprināšanā.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!