• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ieguldījumu latviešu nācijas izaugsmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2002., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kurzemes hercogu kā saimniecisku darbinieku

Vēl šajā numurā

15.05.2002., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ieguldījumu latviešu nācijas izaugsmē

Vakar Rīgas pilī tika pasniegti diplomi Ata Kronvalda prēmijas laureātiem

KRONV1.JPG (19329 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Vakar Rīgas pilī: Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga kopā ar skolotājiem — Ata Kronvalda prēmijas laureātiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 14.maijā, Rīgas pilī pasniedza diplomus Ata Kronvalda prēmijas laureātiem.

Šogad apbalvojumu saņēma Valmieras ģimnāzijas matemātikas skolotāja Zinta Skrastiņa, Valmieras ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotāja Daina Sirmā, Krāslavas ģimnāzijas krievu valodas kā svešvalodas skolotāja Ņina Petuhova, Skrundas arodvidusskolas arodmācības skolotāja Gunta Stepanova un Cēsu Draudzīgā aicinājuma ģimnāzijas direktors Jānis Endele.

Uzrunājot laureātus, V.Vīķe–Freiberga sacīja: “Kronvaldu Atis bija ne tikai skolotājs saviem skolēniem, bet visai latviešu tautai. Viņš palīdzēja izaugt latviešu nācijai. Jūs nesat tālāk šo diženo godu un tradīciju.”

Valsts prezidente sveica šī gada laureātus, uzsverot, ka viņi tiek apbalvoti ne tikai par labu sava pienākuma pildīšanu, bet arī par to, ka darījuši vēl vairāk - rosinājuši skolēnus uzdrīkstēties izzināt, izmēģināt spēkus, nebaidīties no jauniem uzdevumiem, ļaut, lai viņu darbi tiek salīdzināti ar citiem.

Prezidente sacīja, ka skolotāja sūtība ir parādīt skolēnam mērķus un aicināt tos piepildīt. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra skolotāju nozīmīgo lomu, audzinot jaunas, izglītotas paaudzes valstī. Lai arī valsts finansējums izglītības jomai nav pietiekams, tas nemazina skolotāju lomu un prestižu sabiedrībā. Laureāti saņēma arī A.Kronvalda fonda piemiņas medaļu un naudas prēmiju.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!