• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piektdien, 10.maijā, Garīgo lietu padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Sveicot Igaunijas prezidentu jubilejā
Tiekoties ar Japānas fonda prezidentu
Latvijas Jaunatnes olimpisko spēļu atklāšanā Ventspilī 2002.gada 11.maijā

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piektdien, 10.maijā, Garīgo lietu padomes sēdē

10.maijā Ministru prezidenta Andra Bērziņa vadībā notika kārtējā Garīgo lietu padomes sēde, kuras darba kārtībā bija jautājums par Ministru kabineta noteikumu projektu “Par kapelāna dienestu”; Labklājības ministrijas informācija par Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma ieviešanas pasākumu gaitu; Tieslietu ministrijas informācija par Ministru kabineta noteikumu “Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība” attiecināšanu uz reliģiska rakstura nometnēm.

Izskatot piedāvāto Ministru kabineta noteikumu projektu “Par kapelāna dienestu”, padomes dalībnieki vienojās precizēt izstrādāto projektu, nosakot, ka par kapelānu varēs būt Latvijas Republikas pilsonis vai persona, kura reģistrēta Iedzīvotāju reģistrā, kura ieguvusi teoloģisko izglītību attiecīgās reliģiskās savienības (baznīcas) garīgā personāla mācību iestādē vai ir reliģiskās savienības (baznīcas) ordinēts garīdznieks. Darbam kapelāna amatā izvirzīs reliģiskās savienības (baznīcas) vadība pēc saskaņojuma ar Reliģisko lietu pārvaldi. Noteikumos tiks uzskaitītas reliģiskās savienības (baznīcas), kuras varēs izvirzīt savus pārstāvjus kapelāna darbam.

Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Ziedonis Mauliņš un Labklājības ministrijas Veselības departamenta Novērtēšanas un pārraudzības nodaļas vecākā referente Valda Krūmiņa informēja par darbu, sagatavojot nepieciešamos normatīvos aktus, lai ieviestu Seksuālās un reproduktīvās veselības likumu. Garīdznieki atkārtoti pauda viedokli pret grūtniecības pārtraukšanu, un, tā kā likumdevējs ir noteicis nepieciešamību izstrādāt attiecīgus normatīvos dokumentus minēto darbību reglamentēšanai, tika izteikts viedoklis par nepieciešamību ikvienai sievietei pirms grūtniecības pārtraukšanas sniegt vispusīgu medicīniska rakstura un ētiskus aspektus aptverošu informāciju. Padomes dalībnieki vienojās, ka Labklājības ministrija ar sagatavotajiem materiāliem iepazīstinās reliģisko konfesiju pārstāvjus, lai tie sniegtu komentārus. Padomes dalībnieki izteica viedokli, ka nepieciešama pārdomāta un precīza valsts rīcības programma, kura veicinātu dzīvības saglabāšanu.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups informēja par Reliģijas lietu konsultatīvajā padomē izskatīto jautājumu par Ministru kabineta noteikumu “Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība” attiecināšanu uz reliģiska rakstura nometnēm. Visi reliģisko konfesiju pārstāvji pauda viedokli, ka minētie noteikumi ir publicēti ar novēlošanos, bet nometņu sagatavošanas darbs ticis organizēts laikus, tika izteikta arī nepieciešamība mainīt noteikto vienas institūcijas monopolu attiecībā uz akreditētu nometņu vadītāju kursu programmas apliecību izsniegšanas kārtību. Tieslietu ministrijai uzdots sagatavot grozījumus minētajos noteikumos, precizējot nometņu vadītāju sagatavošanas kārtību. Uzdots precizēt spēkā stāšanās laiku attiecībā uz nometņu vadītāju kursu programmas apguves dokumentu iegūšanu, pārceļot to no 2002.gada 1.maija uz 2002.gada 1.septembri, lai tādējādi netiktu traucēts nometņu darbs šovasar.

Padome izskatīja nākamo sēžu grafiku un darba kārtības projektu, kā arī vienojās par nākamās sēdes laiku 2002.gada augustā, kurā paredzēts uzklausīt Kristīgās akadēmijas rektores Skaidrītes Gūtmanes ziņojumu par valsts institūciju un baznīcas sadarbību sociālās aprūpes sfērā un sociālās rehabilitācijas iestāžu darbību. Paredzams diskusijas turpinājums par veselības mācības saturu skolās. Ministru prezidents aicināja reliģisko konfesiju pārstāvjus iesniegt izskatīšanai padomē arī konfesiju ierosinātus jautājumus.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!