• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības līdzekļiem Latvijas novadu attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības līdzekļiem Latvijas novadu attīstībai

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Eiropas nedēļas ietvaros 10. maijā apmeklēja Cēsis, kur tikās ar Cēsu domes vadību un deputātiem, gan ar vietējiem uzņēmējiem. Cēsu pilsētas ģimnāzijā vizītes ietvaros notika plaša diskusija par Latvijas integrāciju ES, kurā piedalījās Cēsu pilsētas izglītības vadības pārstāvji, Cēsu skolu skolotāji un skolēni.

Tiekoties ar Cēsu domes vadību un darbiniekiem, pārrunāti dažādi ar ES integrāciju saistīti jautājumi. Klātesošos interesēja tādi jautājumi kā ES līdzekļu potenciālais izlietojums, zemes tirgus jautājums, latviešu valodas iespējas ES, darba tirgus un citas aktualitātes. I. Bērziņš uzsvēra, ka ES līdzekļi, kurus Latvija varēs saņemt, iestājoties ES, tiks novirzīti mazās un vidējās uzņēmējdarbības atbalstīšanai, lauksaimniecības sektoram, kā arī infrastruktūras sakārtošanai un Latvijas novadu attīstībai. Ministrs arī norādīja, ka zemes iegādes jautājumā jāmeklē iespējas atbalstīt tos zemniekus, kuri vēlas attīstīt lauksaimniecisko ražošanu. Attiecībā uz latviešu valodas vietu ES ministrs atzīmēja, ka latviešu valoda jau tagad tiek lietota Eiropas Konventā un ka ES dos tai papildu attīstības iespējas tāpat kā citām mazajām Eiropas valodām.

Cēsu pilsētas ģimnāzijā I. Bērziņš apbalvoja Cēsu skolu skolēnu parlamenta vadītājus — aktīvus ES popularizētājus skolās, pēc tam notika diskusija par ES integrācijas jautājumiem. Skolēni pārsvarā interesējās par identitātes saglabāšanas jautājumu, stājoties ES, lauksaimniecības aspektiem un robežu sakārtošanu ES kontekstā.

Vizītes ietvaros ministrs apmeklēja uzņēmumu Cēsu alus, kurš ir uzskatāms piemērs, kā ar ārvalstu investīciju piesaisti var panākt labus rezultātus un izveidot konkurētspējīgu uzņēmumu.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!