• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ziemeļu un Baltijas jūras valstu finansu ministru konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ceļu remontiem Talsu rajonā

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ziemeļu un Baltijas jūras valstu finansu ministru konferenci

Piedaloties Ziemeļu un Baltijas jūras valstu finansu ministru 7.konferencē Gdaņskā (Polija), Latvijas finansu ministrs Gundars Bērziņš 10. maijā teica uzrunu, informējot citu valstu kolēģus par Latvijas attīstību un perspektīvām. Latvijas ziņojums uztverts ar atzinību, novērtējot mūsu valsts sasniegumus un stabilo fiskālo politiku.

Ziemeļu un Baltijas jūras valstu finansu ministru sanāksmē piedalījās finansu ministri vai augstākās finansu ministriju amatpersonas no 10 valstīm — Polijas, Vācijas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Dānijas, Islandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Savā uzrunā G.Bērziņš informēja par Latvijas ekonomikas attīstību, fiskālo politiku un budžeta veidošanu. Ministrs norādīja, ka pērn Latvijā iekšzemes kopprodukta pieaugums bija 7,6%, kas ir augstākais rādītājs starp visām Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstīm.

Laba ir arī Latvijas budžeta situācija — pērn Latvijas kopbudžeta deficīts sasniedza tikai 1,8% no iekšzemes kopprodukta, kamēr (pēc EK datiem) vidējais ES kandidātvalstu budžeta deficīta apjoms bija 4,3%.

Finansu ministrs iepazīstināja starptautisko auditoriju arī ar Latvijas plānotajām nodokļu politikas izmaiņām, piemēram, lēmumu samazināt uzņēmumu ienākuma nodokli un sociālo nodokli.

Ziemeļu un Baltijas jūras valstu finansu ministru forums ir nozīmīga reģiona sanāksme, kurā tiek apspriestas aktuālākās problēmas valstu finansu sistēmas attīstībā, gūta pieredze no citu valstu pārstāvjiem. Tā ir iespēja Latvijai sniegt informāciju par savu attīstību un atrastajiem veiksmīgajiem risinājumiem, iegūt informāciju par citām valstīm, kā arī nodibināt kontaktus tālāku darba attiecību veidošanai un atbalsta saņemšanai Latvijai nozīmīgos jautājumos jau lielākos ģeogrāfiskos mērogos. Finansu ministrs ir apmierināts ar līdzdalību šajā forumā un tā norisi.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!