• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par komisijām nododamajiem likumprojektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2002., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par I.Dzeni

Vēl šajā numurā

09.05.2002., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par komisijām nododamajiem likumprojektiem

Pieci Sociāldemokrātu savienības frakcijas deputāti iesnieguši izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”” (reģ.nr.1263).

Likuma grozījumi paredz noteikt par atzīmējamu dienu 12.maiju – Starptautisko māsu dienu. Šī diena tiek atzīmēta visās Eiropas valstīs un ASV.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto likumprojektu “Par Kodolmateriālu fiziskās aizsardzības konvenciju” (reģ.nr.1262).

Konvencijas pamatprincips ir nodrošināt tādu kodolmateriālu fizisko aizsardzību, lai starptautisko pārvadājumu laikā kodolmateriāli neapdraudētu iedzīvotājus un vidi, kā arī nenokļūtu likumpārkāpēju rokās.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Zemkopības ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par cukuru”” (reģ.nr. 1256).

Likuma grozījumi paredz cukura cenu kompensācijas un cukuru saturošu produktu saraksta izveidošanas deleģējumu Ministru kabinetam. Likuma grozījumi precizē:

— datumu, līdz kuram cukurbiešu audzētājs un pārstrādātājs katru gadu noslēdz līgumu;

— institūcijas nosaukumu, kas apstiprina cukurbiešu kvalitātes rādītājus un to noteikšanas metodiku;

— institūcijas nosaukumu, kas dod atzinumu pārtikas uzņēmumiem;

— licencēšanai pakļauto cukura produktu sortimentu.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Finansu ministrijas sagatavoto likumprojektu “Par zemes īpašuma atsavināšanu valsts vajadzībām Terehovas robežkontroles punkta teritorijā” (reģ.nr.1261).

Likumprojekts paredz sakārtot īpašumtiesību jautājumus Terehovas robežkontroles punkta teritorijā, lai netiktu kavēta PHARE programmas līdzekļu piesaiste Sanitārās robežinspekcijas ēkas būvniecībai.

Ministru kabinets iesniedzis izskatīšanai Saeimā Ārlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu “Par Protokolu par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumā par sadarbību, veicot kontroli valsts robežas apvienotajos kontrolpunktos” (reģ.nr.1257).

Likuma grozījumi veikti, lai izpildītu 1994.gadā pieņemtā likuma “Par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem” prasības attiecībā uz starptautisko līgumu spēkā stāšanos.

Sagatavotie grozījumi nepieciešami, lai uzlabotu valsts robežas šķērsošanas kārtību Latvijas un Lietuvas valsts robežas apvienotajos robežpunktos, kā arī lai dotu iespēju robežkontroli realizējošiem dienestiem optimāli organizēt savu darbu. Grozījumi nosaka kontroles funkciju deleģējumu, kā arī precizē sadarbības un informācijas apmaiņas formas un jomas.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!