• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja priekšnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2002., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas fonda kompensācijām nacionālsociālisma upuriem

Vēl šajā numurā

08.05.2002., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja priekšnieku

Vakar, 7.maijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar LR Ģenerālprokuroru Jāni Maizīti un tieslietu ministri Ingrīdu Labucku, kā arī telefoniski sazinājās ar LR Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu, lai vienotos par procedūru, kā iespējami ātrāk un sabiedrībai atklātāk izraudzīties jaunā Korupcijas un noziedzības apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka kandidatūru.

Saskaņā ar likumu pēc Ministru kabineta ieteikuma KNAB priekšnieku ieceļ Saeima. Kandidātam jābūt LR pilsonim ar augstāko juridisko izglītību un atbilstošu darba pieredzi, jāprot latviešu valoda un vismaz divas svešvalodas, jāatbilst prasībām, lai iegūtu pirmo pielaidi valsts noslēpumiem. Kandidāts nedrīkst būt pensijas vecumā, sodīts, kā arī bijis ar likumu vai tiesas lēmumu aizliegtu organizāciju biedrs.

Ministru prezidents jau šodien nosūtīs vēstules Aizsardzības ministrijai, Iekšlietu ministrijai, Ģenerālprokuratūrai, Augstākajai tiesai, Satversmes aizsardzības birojam, Latvijas Juristu biedrībai, Advokātu kolēģijai, Nevalstisko organizāciju centram, kā arī sabiedrībai par atklātību “Delna” ar lūgumu ieteikt KNAB priekšnieka kandidatūras.

A.Bērziņš, J.Maizītis, I.Labucka un A.Guļāns vienojās, ka pēc atzinuma par kandidātiem saņemšanas no SAB, pieaicinot arī “Delnas” pārstāvi, no ieteiktajām kandidatūrām tiks izraudzīta viena vai divas kandidatūras, ko rekomendēs Ministru kabinetam ieteikšanai Saeimai.

 

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!