• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2002., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.05.2002., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas ministra vizīti Latvijā

Vizītē Rīgā — Somijas ārējās tirdzniecības un Eiropas lietu ministrs Jari Vilens

Šodien, 8. maijā, darba vizītē Latvijā ierodas Somijas ārējās tirdzniecības un Eiropas lietu ministrs Jari Vilens (Jari Vilen). Viņš tiksies ar Latvijas ārlietu ministru Induli Bērziņu, Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātiem un Latvijas pārstāvjiem Eiropas Savienības (ES) Konventā, kā arī ar Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektoru Māri Ēlertu. Tiks pārrunāti aktuāli ES iestāšanās sarunu un sabiedrības informēšanas jautājumi, sarunu dalībnieki apmainīsies viedokļiem par ES nākotni. Vizītes priekšvakarā Latvijas Ārlietu ministrija uzsvērusi, ka Somija sniedz nozīmīgu politisku un praktisku atbalstu Latvijas integrācijai ES. Latvijai un Somijai izveidojusies laba sadarbība iekšlietu un tieslietu jomās. Ievērojams ir Somijas atbalsts vides projektu īstenošanai Latvijā. Tā kā Somija ir jauna ES dalībvalsts, Latvijai eirointegrācijas procesā ir noderīga Somijas ES pievienošanās sarunu pieredze, kā arī sabiedrības informēšana par ES.

Jari Vilens dzimis 1964. gada 17. aprīlī Kemi. Studiju gados bijis Somijas Pedagoģijas studentu asociācijas priekšsēdētājs. 1990. gadā Oulu universitātē ieguvis mākslas zinātņu maģistra grādu. Strādājis par skolotāju Īrijā, bijis pasniedzēja palīgs Oulu universitātē. No 1993. līdz 1996. gadam bijis Kemi municipalitātes padomnieks. 1995. gadā Eiropas Parlamenta īpašais padomnieks. No 1995. līdz 1999. gadam bijis Lapzemes reģionālais padomnieks. No 1995. līdz 2000. gadam bijis Nacionālās koalīcijas partijas padomes vicepriekšsēdētājs. 1999. gadā ievēlēts Somijas parlamentā. Kopš 2002.gada — Somijas ārējās tirdzniecības un Eiropas lietu ministrs. Pārvalda somu, zviedru, angļu, vācu, franču un itāļu valodu. Neprecējies. Interesējas par muzejiem, ģenealoģiju un literatūru.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!