• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgu kā jaukāko pilsētu Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2002., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgu somu pilsētplānotāja acīm

Vēl šajā numurā

03.05.2002., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgu kā jaukāko pilsētu Eiropā

Pamatojoties uz Rīgas daudzajām kultūras un vēsturiskajām vērtībām, tā varētu kļūt par vienu no Eiropas pievilcīgākajām pilsētām, taču galvaspilsētas centrā joprojām ir dažādas problēmas ar publisko telpu. Par to žurnālistus informēja pētījuma “Publiskā telpa un sabiedriskā dzīve Rīgas pilsētas centrā” veicējs arhitekts Jans Gēls (Jan Gehl) no Dānijas. Viņš pauda, ka pilsētas publiskās telpas izpētē atklājās Rīgas daudzās kultūras un vēsturiskās vērtības un tās unikālā novietne, kas ir labs pamats, lai Rīga kļūtu par vienu no Eiropas pievilcīgākajām pilsētām.

“Daudzas pilsētas Eiropā ir iznīcinātas kara laikā, bet Rīga ir labi saglabāta un jauka pilsēta, atliek tikai to uzspodrināt ar slotu, un tā būs jaukākā pilsētā Eiropā,” sacīja Gēls.

Tomēr Gēls uzsvēra, ka Rīgas centrā pastāv vairākas problēmas saistībā ar publisko telpu – daudz transporta un gājēju kustības “konflikta” zonu, gājēju ielas nav pietiekoši labi attīstītas, nekvalitatīvs ielu aprīkojums, kā arī būtiska problēma ir vāja pilsētas sasaiste ar ūdeņiem, it īpaši ar Daugavu. “Vajadzētu padarīt gājējiem pieejamāku upi, kas Rīgai ir brīnišķīga vērtība. Šobrīd to ierobežo ielas, kas aptver upi,” atzina Gēls. Viņš arī norādīja, ka nepieciešams sakārtot publisko telpu pilsētas centrā attiecībā uz transportu, gājēju ielām un skvēriem. Gēla pētījumu finansēja Pasaules banka.

BNS

Sekojot citiem: “ LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!