• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Par grozījumiem Alkohola aprites likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2002., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61765

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Demokrātiskā sabiedrībā ir jāievēro tās pamatprincipi

Vēl šajā numurā

03.05.2002., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Par grozījumiem Alkohola aprites likumā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 1.maijā nosūtīja vēstuli Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem, lūdzot Saeimu otrreiz caurlūkot 2002.gada 25.aprīlī Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi Alkohola aprites likumā”.

Vēstulē teikts:

 

2002.gada 25.aprīlī Saeima pieņēma likumu “Grozījumi Alkohola aprites likumā”.

Izvērtējot minēto grozījumu 2.panta redakciju attiecībā uz papildinājumiem Alkohola aprites likuma 3.panta 2.daļā, vēlos lūgt Saeimu precizēt likumā lietoto terminoloģiju “ražošanas tehnoloģija” un “kvalitātes kritēriji”. Ņemot vērā to, ka minētie termini nav konkrēti definēti ne tikai šī likuma izpratnē, bet arī citos spēkā esošajos normatīvajos aktos, uzskatu, ka ir jānovērš iespēja patvaļīgi un nepamatoti tos interpretēt. Tāpat vienotu terminu skaidrojumu trūkums var izraisīt iespējamas korupcijas un interešu konflikta situācijas, kurās atsevišķu ierēdņu vai institūciju subjektīvā kompetencē tiek nodota normu skaidrošana un piemērošana dzīvē.

Alkohola izejvielu (jēlspirta, spirta) importa ierobežošanas ietekme nav izvērtēta attiecībā uz Latvijas tautsaimniecību kopumā, budžeta un ekonomiskajiem rādītājiem, tajā skaitā uz nodokļiem, eksporta konkurētspēju, tekošā rēķina deficītu, kā arī izmaiņām darba spēka tirgū. Minētie ierobežojumi rada priekšstatu par nelabvēlīgu un neparedzamu uzņēmējdarbības vidi tā vietā, lai veicinātu tos uzņēmējdarbības veidus, kas rada pievienoto vērtību un uzlabo eksporta pozitīvo bilanci.

Valstij ir svarīgi veicināt Latvijas lauksaimniecību un lauksaimniecības pārstrādi, taču tas būtu jārisina ar atbilstošiem likumdošanas un ekonomiskajiem instrumentiem.

Attiecībā uz 25.aprīlī pieņemto Grozījumu Alkohola aprites likumā 2.panta redakciju, uzskatu, ka ir nepieciešams izvērtēt Latvijas valsts starptautiskās saistības, lai neradītu pretrunas starp Saeimas apstiprinātajiem starptautiskajiem līgumiem un Latvijas nacionālo likumdošanu.

Ievērojot iepriekš minēto, aicinu Saeimu precizēt un novērst iepriekš norādītos likuma trūkumus.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, nosūtu 2002.gada 25.aprīlī Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi Alkohola aprites likumā” otrreizējai caurlūkošanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!